≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odložen žreb za Mundijal (U-20) zbog protesta domaćina, negoduju zbog učešća Izraelaca na turniru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sad je veliko pitanje da li će se turnir uopšte održati u ovoj zemlji

  • 0
džakarta protesti Foto: Tanjug/Ap

Žreb grupa za Svetsko prvenstvo, za uzrast od 20 godina, koji je trebalo da bude održan u Indoneziji naredne nedelje, odložen je, prenose mediji u toj zemlji. Razlog je taj što guverner regiona Bali ne dozvoljava da delegacija Izraela prisustvuje žrebu.

Fudbalski savez Indonezije se oglasio tim povodom i potvrdio da je žreb odložen, a u svetlu ovih događaja FIFA sada preispituje spremnost Indonezije da uopšte organizuje turnir.

Svetsko prvenstvo za fudbalere uzrasta do 20 godina planiran je da se održi od 20. maja do 11. juna ove godine u šest gradova. Selekcija Izraela biće debitant na Mundijalu za ovaj uzrast.

Dnevnik "Džakarta post" je ranije ovog meseca izvestio da je guverner Balija Vajan Koster pisao Ministarstvu omladine i sporta moleći ih da "usvoje politiku kojom se izraelskom timu zabranjuje da se takmiči na Baliju" zbog sukoba sa Palestinom.

- Guverner Balija Vajan Koster je prethodno zabranio prisustvo izraelske reprezentacije na događaju posvećenom predstojećem Svetskom prvenstvu... To je verovatno i razlog što je FIFA otkazala žreb Svetskog prvenstva za U-20. Za FIFA, odbijanje gostoprimstva Izraelu od strane guvernera Blija je i ukidanje garancije za organizaciju samog žreba - navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Indonezije.

Ranije ovog meseca na ulicama prestonice zemlje Džakarte marširali su građani sa indonežanskim i palestinskim zastavama zahtevajući da se Izraelu zabrani učešće.

Stanovništvo Indonezije je pretežno muslimansko. Većina indonežanskih muslimana praktikuje umerenu verziju islama, ali poslednjih godina je zabeležen porast verskog konzervativizma koji se uvukao u politiku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA