Vreme čitanja: oko 1 min.

Dalić "pecnuo" Turke: "Vas je 85 miliona, nas tri i po, pa se pitajte kako smo treći na svetu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istakao je Dalić da ekipa nije izgbila energiju nakon Mundijala u Kataru

  • 5
Fudbal Svetsko prvetstvo SP Katar Hrvatska - Brazil, Zlatko Dalić Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Hrvatske u utorak od 20.45 gostuju selekciji Turske, u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a svoja očekivanja pred zahtevan meč, izneo je selektor Hrvatske, Zlatko Dalić.

- Izgubili smo dva boda u prvoj utakmici protiv Velsa, sutra je novi test. Neće biti lako, znamo kakva je atmosfera ovde, ali ipak smo mi Hrvatska i moramo se tako postaviti od prvog minuta te ići po tri boda. Oni su odlična ekipa, spoj mladih i iskusnih igrača i kod kuće su uvek neugodni. Večeras nakon treninga ćemo pogledati video i analizirati ih - počeo je Dalić, pa nastavio.

- Biće zahtevna utakmica, jer je Turska bolji protivnik nego Vels. Biće veći pritisak i više napada na naš gol, i moraćemo više da se branimo. Moraćemo da igramo drugačije, jer to neće biti jednosmerna utakmica kao protiv Velsa. Puno, puno zahtevnije će to biti i ulazimo u utakmicu sa puno respekta, jer je Turska jako tobra ekipa.

Svetsko prvenstvo SP u Kataru Hrvatska - Maroko Foto: Tanjug/AP

Istakao je Dalić da ekipa nije izgbila energiju nakon Mundijala u Kataru.

- Nismo gubili energiju, samo smo imali dosta problema, odnosno naši igrači u klubovima. Dosta su se potrošili. Mi imamo mladih igrača, a dokaz tome su štoperi koji imaju 21 godinu, a standardni su. Dolaze i Sosa i još neki mlađi igrači tako da imamo potencijala kao i uvek. Teško je stalno proizvoditi nove igrače, nas je tri i po miliona, vas (Turaka) je 85 i to je velika razlika. Bursa ima tri miliona stanovnika, a nas je tri i po, a mi smo treći i drugi na svetu. Vi se pitajte kako - zaključio je Dalić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Colak Luka

    27. mart 2023 | 20:04

    Umirete od ljubomore Vase vrjeme nikada nije niti ce biti Uvijek ste na repu

  • Hogar

    27. mart 2023 | 19:47

    TO TAKO IDE JEDNO VREME PA...PROVALIJA ZIVI BILI PA VIDELI

  • Do penala.

    27. mart 2023 | 21:48

    Najružniji fudbal ikada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA