Vreme čitanja: oko 1 min.

"Mogu Srbi da se ljute, ali nemaju kult reprezentacije, videlo se u Kataru": Prosinečki "bocnuo" Orlove

Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarni fudbaler Zvezde nije baš optimističan o rezultatima Srbije

  • 21
Rober Prosinečki Foto: MN Press/Marko Metlas

Fudbalska reprezentacija Srbije je odlično započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, pošto su iz prve dve utakmice zabeležili isto toliko pobeda. Slavili su protiv Litvanije u Beogradu, kao i protiv Crne Gore u Podgorici - identičnim rezultata 2:0.

Ovo je prvi put u poslednjih pet kvalifikacionih ciklusa da naša reprezentacija kreće sa ovakvim rezultatom kvalifikacije, međutim, legendarni hrvatski fudbaler Robert Prosinečki, ponovo je ukazao na "probleme" koje reprezentacija Srbije.

Čuveni Robi je o tome pričao za hrvatski "Večernji list", gde je istakao da Srbiji nedostaje jedna bitna stavka -a to je kult reprezentacije.

- Srbi moraju da naprave kult reprezentacije. Pokušava to da uradi Dragan Stojković Piksi. Dobro je što su se plasirali na Svetsko prvenstvo jer ih godinama nije bilo nigde, a stalno som pričali da imaju dobre igrače i u velikim klubovima. Nisu mogli dugo da naprave reprezentaciju, nije bilo rezultata. Na poslednjem Mundijalu je do izražaja došao njihov mentalitet, koliko god se oni ljutiti.

Video: Robijevo sećanje na Bari: Bili smo beli kada je došao red na penale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    29. mart 2023 | 18:15

    igraju bez nacionalnog ponosa volje ideje energije zelje

  • Pex

    29. mart 2023 | 18:06

    Nije bocnuo, rekao je sta misli i sto je dosta blizu istine, ipak mislim da smo od skora povratili deo kulta licnosti koji smo imali sa muslinom, ipak ono sto je nama falilo u kataru je krstena odbrana ... Kraj price

  • NekoKo

    29. mart 2023 | 18:24

    Još nije hteo da bude do kraja iskren i kaže ono što je surova realnost. Kult je bitan manje-više, ali ubedljivo na prvom mestu je kvalitet. Mi nemamo kvalitet za veće rezultate i dok se to ne popravi glupo je govoriti o kultu, selektoru ,odnosu naroda prema fudbalskoj reprezentaciji isl. Naš maksimum makasimuma je plasman na evropsko ili svetsko prvenstvo. Treba biti realan. Sve je to ok, niko ne može da se ljuti što nisu kvalitetniji igrači, ali jedno je irtitantno do bola - ogromna lova koje se vrti u srpskom fudbalu naspram rezultata. Selektori imaju plate kao da vode neku sper silu fudbalsku, kao da iza sebe imaju osvojene LŠ. evropska ili svetska prvenstva.? Kosntanto se u javnosti pravi se fama oko srpskog fudbala kao da je ne znam šta.? Pridajemo uopšte kao država preteran značaj srpskom fudbalu, a on objektivno po uspešnosti nije ni deseti sport u državi, a po interesovanju je svakako iza košarke. Pogledajte samo koliko je ljudi bilo na utakmici reprezentacije na Marakani.? Isto kao i na košarkaškoj utakmici Partizana, s tim što je sa jedne strane bio poluprazan stadion, a sa druge strane prepuna Arena koja da je mogla da primi 50000 ljudi, toliko bi ih i bilo. Drugo fudbal je sport u kojem se vrte velike pare, ali Srbija kao država od toga nema gotovo ništa, već pojedinci. Inače suština sporta tj. najvećih klubova u zemlji i reprezentacija je rezultat a ne biznis. Ako je poenta u biznisu na mesto stadiona sagradimo kazina, tržne centre i ima da se vrte veće pare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA