≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Zvezda šesti put u nizu pobedila u Subotici: Golčine Kangve i Kataija utvrdile poker Spartaku

Vreme čitanja: oko 5 min.

Rapsodija crveno-belih u drugom poluvremenu na severu Srbije

  • 48
FK Crvena zvezda Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su u 29. kolu Superlige Srbije u Subotici protiv Spartaka sa 4:1 i nastavili lagani hod ka tituli u domaćem šampionatu.

Utakmica na severu Srbije obilovala je šansama, pre svega, usmerenim ka golu domaćeg kolektiva, a čini se da je penal u 23. minutu usmerio meč ka sigurnom porazu Spartaka.

Golove za Zvezdu postigli su Osman Bukari u sedmom, Aleksandar Katai upravo u 23. i 82. i Kingsli Kangva u 55. minutu koji je verovatno produkovao glavni hajlajt utakmice poslavši raketu sa 30 metara.

Sa druge strane, Noboru Šimura je u osmom minutu odmah poravnao glavom, ali su Subotičani ostali na tom jednom ranom golu.

Sve je počelo već u sedmom minutu kada su gosti poveli preko Osmana Bukarija koji je iskoristio asistenciju Mijailovića i kao metak prošao pored dva štopera Spartaka, a onda na nekih 20 metara zaobišao i golmana Dubljanića.

Ipak, samo minut kasnije odličan skok Japanca Šimure nakon centaršuta koji je glavom vratio odmah egal i nadu Subotičana da mogu da urade nešto više u ovom duelu.

U 23. minutu Eraković dobija kopačku u glavu u kaznenom prostoru nakon gužve, te sudija Nikolić pokazuje na belu tačku.

Katai pogađa, ali se penal ponavlja. Ipak, Magiko ponovo izvodi na isti način i smešta loptu u donji desni ugao za 2:1.

U 55. minutu dolazi do hajlajta meča - Kingsli Kangva se namestio na nekih 25 metara i raspalio direktno u gornji desni ugao, golman Dubljanić je bio totalno nemoćan.

Kao da nije bilo dovoljno magije, Katai je u 82. minutu izveo sa 18 metara slobodni udarac i prelepo pogodio od jedne, pa od druge stative. Ovaj meč je bio već tada gotov.

U drugom minutu nadoknade je Mituljkić imao priliku da postigne svoj prvenac, ali je u dva navrata traljavo pokušao sa nekih 10 metara. 

Zvezda je ponovo slavila i polako privodi kraju ovaj deo sezone, a čini se da neće mnogo proteći pre nego što proslavi titulu već u uvodnim kolima druge faze prvenstva.

TOK MEČA

90+3. minut - KRAJ UTAKMICE! ZVEZDA JE SLAVILA PONOVO U SUBOTICI.

82. minut - GOOOOOOOL! POKER ZVEZDE! Aleksandar Katai je izveo sa 18 metara slobodni udarac i prelepo pogodio od jedne, pa od druge stative. Ovaj meč je gotov, makar rezultatski.

76. minut - Prohujala je Ivanićeva lopta pored desne stative gola Spartaka. Okrznula je štopera Spartaka i Zvezda ima korner.

69. minut - Velika šansa za Rakonjca nakon centaršuta Kangve. "Zaplivao" je Dubljanić, ali napadač Zvezde nije uspeo da artikuliše svoj pokušaj glavom, pa je prebacio prečku.

65. minut - Leković i Ivanić ulaze u igru, a izlaze Dragović i Prucev. Zvezda će u nastavku igrati sa mladim štoperskim parom.

59. minut - Drži se tempo, svako malo vidimo veliku priliku i očekuje se nova promena rezultata. Čak i Spartak ima svoje šanse.

55. minut - GOOOOOOOL! ZVEZDA VODI 3:1, I TO KAKVIM GOLOM! Kingsli Kangva se namestio na nekih 25 metara i raspalio direktno u gornji desni ugao, golman Dubljanić je bio totalno nemoćan.

52. minut - Todorovski je iz prekida pokušao da iznenadi Borjana, ali je golman crveno-belih stigao u desni ugao i sprečio poravnanje. Od svega samo korner.

49. minut - Katai je imao dva pokušaja koja su završila daleko iznad prečke, ali ponovo je svaki napad Zvezde jako opasana.

47. minut - Dobar pokušaj Ada na startu drugog poluvremena. Veznjak Spartaka je tukao sa nekih 25 metara i naterao Borjana da se dobro ispruži ka desnoj strani.

46. minut - POČELO JE DRUGIH 45 MINUTA!

45. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Nije bilo dodatnog vremena za igru. Crveno-beli ostaju u prednosti pred drugi deo igre.

44. minut - I dalje se brzo igra, ali ubacivanja crveno-belih nisu toliko opasna koliko su bila u prvih pola sata. Predug for nekoliko puta od nekoliko igrača.

36. minut - Srećković pravi velike probleme Zvezdi, pa su i Vigo i Kangva dobili žute kartone zato što su sprečili da prođe po levoj strani. I sam je Srećković imao priliku iz slobodnog da zapreti, ali je traljavo šutirao i pogodio živi zid.

31. minut - Konstantni napadi Zvezde i zbijeni redovi Spartaka: To je slika koju gledamo konstantno u Subotici. Visi i taj treći gol jer su gosti prilično nadmoćni i često su u prilici da šutiraju sa ivice kaznenog prostora.

23. minut - GOOOOOL! ZVEZDA PONOVO DO PREDNOSTI! Sudija je pokazao na belu tačku nakon što je protivnički štoper udario Erakovića kopačkom u glavu u kaznenom prostoru, a Aleksandar Katai je preuzeo odgovornost. Pogodio je iz prvog puta, ali je ponovoljeno izvođenje. I iz drugog puta je poslao loptu u desni donji ćošak.

19. minut - Veliki je pritisak na Spartak i Dubljanić mora skoro svaki napad da reaguje. U jednom nije morao, ali je umalo primio gol nakon što je Katai preglavao korner na drugu stativu, no je štoper sklonio loptu sa dva metra od gola.

14. minut - Brzo se igra, obe ekipe su prilično otvorene i prilike se ređaju. Naravno, Zvezda je ta koja prednjači i čini se da samo fali završni pas da se rezultat ponovo promeni.

8. minut - GOOOOOOOL! ODMAH IZJEDNAČENJE SPARTAKA! Vrhunski skok Noborua Šimure, kasne defanzivci Zvezde i posle pokušaja glavom završava lopta u mreži.

7. minut - GOOOOOOOL! ZVEZDA VEĆ VODI! Štoperi su bili statični kod jedne ničije lopte koju je pokupio Osman Bukari i gurnuo je ispred sebe. Dubljanić je kasnio, lako ispao i odmah vođstvo.

2. minut - Prvi udarac u okvir gola crveno-belih. Mijailović je pokušao sa više od 25 metara, ali je Dubljanić bio na mestu i lako je ukrotio taj pokušaj.

1. minut - MEČ U SUBOTICI JE POČEO!

SASTAVI:

FK Crvena zvezda: Milan Borjan, Vigo Aleks, Aleksandar Dragović, Strahinja Eraković, Milan Rodić, Srđan Mijailović, Kings Kangva, Egor Prutsev,  Osman Bukari, Aleksandar Katai, Marko Rakonjac

FK Spartak Subotica: Mišo Dubljanić, Ado Edmund, Mihailo Bogićević, David Dunđerski, Srđan Hristić, Miloš Ostojić, Noboru Šimura, Nikola Srećković, Andrej Todoroski, Miloš Tošeski, Vladimir Vitorović

Crvena zvezda ove sezone ne zna za poraz u Superligi Srbije, na dosadašnjih 28 utakmica, zabeležili su 24 pobede i četiri remija, čime se i ubedljivo nalaze na prvom mestu na tabeli. Ovog proleća, Zvezda je odigrala devet utakmica i remizirala je samo dva puta, dok je ubeležila i sedam pobeda.

U sjajnoj formi odlaze u Suboticu, gde ih čeka rival iz donjeg dela tabele i to iz onog najopasnijeg dela, pri samom dnu. Spartak se trenutno nalazi na 13. mestu sa samo 25 bodova, pet više od Radnika koji se nalazi na 15. mestu koje vodi u Prvu ligu Srbije.

Subotičani su i sigurni učesnik plejauta Superlige, a ovog proleća su zabeležili samo jednu pobedu.

Superliga, 29. kolo:

Utorak

Napredak - Mladost Lučani 0:0

Sreda

16.30 Partizan - Voždovac

18.45 Mladost GAT - Kolubara

18.45 Spartak - Crvena zvezda

Četvrtak

16.00 Novi Pazar - Radnik

16.00 Radnički 1923 - Radnički Niš

18.00 Javor - Čukarički

Petak

17.00 TSC - Vojvodina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • struchnyakowsky

    5. april 2023 | 18:18

    ko je odlučio da šilja neigra

  • Grobari

    5. april 2023 | 19:21

    KOLIKO PENALA SRAMNIH JE POTREBNO ZVEZDI ??? CIRKUS VELIKI, STA DRUGO !!!

  • Vlada

    5. april 2023 | 19:52

    I na 20 i kusur bodova viška sudije i dalje izmišljaju penale za zvezdu. OVO je stvarno bruka i sramota srpskog fudbala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA