Vreme čitanja: oko 2 min.

Dušan Tadić dobija pretnje smrću od Turaka na društvenim mrežama: Srbin trpi torturu zbog sukoba s Kokčuom

Vreme čitanja: oko 2 min.

A sve se dešava zbog očiglednog nesporazuma

  • 2
Dušan Tadić komentari Foto-kolaž: ANP/ddp USA/Profimedia, Instagram

Polufinale Kupa Holandije između Fejenorda i Ajaksa, pored vrhunskog fudbala, obeležio je i sukob između Dušana Tadića i Orkana Kokčua, dvojice fudbalera koji su u "svađi" još od ranije. Ovoga puta, sve je eksaliralo, dok je Dejviju Klasenu iz Amsterdana i rasečena glava.

Sam sukob srpskog i turskog fudbalera datira još iz marta ove godine, kada je Orkun Kokču odbio da se rukuje sa Dušanom Tadićem, kada nije pružio adekvatan odgovor za svoj postupak. Tada su mediji u Holandiji istakli da ima veze sa Tadićevom kapitenskom trakom.

Naime, srpski fudbaler je tada odbio da promeni kapitensku traku i uzme onu koja bi istakla podršku Turskoj koja je doživela zemljotres i ogromne gubitke.

Oni su doživeli i novu "epizodu" svog sukoba, koja bi mogla da ima i dosta veće posledice, jer je Tadić nenamerno navukao gnev na sebe. Tokom meča Fejenorda i Ajaksa u Kupu, gde je Srbinov klub slavio sa 2:1, a gde je i jednom fudbaleru iz Amsterdama rasečena glava od strane navijača.

Tokom 62. minuta na utakmici, duel su imali Dušan Tadić i Orkan Kokču, došlo je i do naguravanja, da bi potom kapiten Srbije i Ajaksa nešto gestikulirao ka Turčinu, što ga je posebno iznerviralo. Nije baš jasno na šta je ciljao, ali su mnogi to povezali sa uvredama na verskoj osnovi zbog Ramazana. Ovaj nesporazum su loše shvatili i stanovnici Turske, koji su zatrpali Tadićev Instagram komentarima u kom mu prete i pišu svakakve stvari.

Tadić je skupio preko 34.000 komentara od strane Turaka, koji su pisali najrazličitije uvrede, kao i prozivke.

Međutim, Orkan Kokču je i sam posle utakmice izjavio da ne zna na šta je Tadić aludirao posle utakmice.

- Ne znam šta je mislio time, ali nije mi se svidelo. Videli ste da mi se to nije dopalo nimalo. Sad kad pogledam, sve je izgledalo glupo - rekao je Kokču posle meča.

Ali, čak i zbog nesporazuma, Tadić trpi veliku torturu.

(Telegraf.rs)

Video: Tadić želi da i Srbija i Crna Gora igraju na EURO: Mi smo jedan isti narod

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA