≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rokade u hrvatskom fudbalu: Bišćan preuzeo Dinamo, Olić umesto njega mladu reprezentaciju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bišćan je na klupi Modrih nasledio Antu Čačića

  • 0
FK Dinamo Zagreb Foto: Tanjug / AP

Dan posle otkaza Anti Čačiću, Dinamo mu je pronašao naslednika. Novi trener "Modrih" biće Igor Bišćan, pišu hrvatski mediji.

On će ekipu preuzeti odmah i voditi je već u subotu na utakmici 28. kola protiv Lokomotive u gostima. Istovremeno, Bišćana će na klupi mlade reprezentacije zameniti još jedan nekadašnji proslavljeni reprezentativac "Vatrenih" Ivica Olić.

Zvanična objava o imenovanju Bišćana na mesto trenera Dinama očekuje se uskoro.

Otkaz Čačiću i dolazak Bišćana je kulminacija turbulentna 24 sata u Dinamu nakon jučerašnjeg teškog poraza od Šibenika 2:1 u polufinalu Kupa, golom Duje Čopa u 93. minutu.

Nova Dinamova uprava smenila je u četvrtak kasno uveče Čačića, a ekipu je privremeno trebalo da vodi Roj Ferenčina koji je bio u Čačićevom stručnom štabu. No, odlučeno je da treba odmah dovesti novog trenera i da nema smisla gubiti vreme s privremenim rešenjima pa se odmah dala u potragu za novim trenerom. Izbor je pao na Nenada Bjelicu i Igora Bišćana, ali je na kraju odabran Bišćan koji je bio velika želja Darija Šimića od kad je on ušao u klub, a i on je imao želju da postane trener Dinama.

Bišćan će tako napustiti mladu reprezentaciju koju je u junu trebalo da vodi na Evropskom prvenstvu, to će sada, umesto njega uraditi Olić.

Bišćan je u igračkoj karijeri nastupao za Dinamo u dva navrata, Liverpul (pet sezona) i Panatinaikos. Za reprezentaciju je upisao 15 mečeva. 

(Telegraf.rs)

Video: Komnen Andrić slavi titulu sa Dinamom uz srpske fore

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA