≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Bio je najskuplji fudbaler sveta, igrao sa Savićevićem, a onda je zbog čuvene ljubavne afere jedva ostao živ

Vreme čitanja: oko 4 min.

Srušio je Real, hteli su ga Milan i Juventus, da bi po dolasku u "grad mode" završio sa ženom heroja Italije: Na kraju, dva dana je bio u komi posle teške nesreće i nikad se više nije vratio na onaj nivo

  • 1

Život piše romane! Neki imaju srećan kraj i podsećaju na bajku, ali tu su i oni drugi koji vuku na tragediju! Upravo ovaj drugi "roman" ispisan je kada je u pitanju karijera Đanluiđija Lentinija - momka koji je imao svet pod nogama ispred sebe!

Dete Torina došao je u situaciju da se za njega na leto 1992. godine bore Juventus u Milan, nakon što je pružao neverovatne partije u dresu Torina, te je sa samo 23 godine postao najskuplji fudbaler sveta. Rosoneri su tada dali 14 miliona evra za njega.

Međutim, njegova karijera nije doživela ni mrvicu svetlost od onog bljeska koji se najavljivao. Slava koju je stekao dovela ga je do toga da je sve više i više uživao u noćnom životu, da bi se u međuvremenu upustio i u ljubavnu aferu sa suprugom heroja Italije - Salvatorea "Tota" Skilaćija.

Samo godinu dana kasnije, Lentini je doživeo saobraćajnu nesreću jureći da se vidi sa svojom novom izabranicom, a slomljena lobanja i razbijena očna duplja doveli su do toga da je bio u indukovanoj komi.

Vratio se na kraju sezone, ali je narednih godina bio samo bleda senka igrača koji je trebalo da bude. Pokušao je da postane i pčelar, dok se nedavno neslavno vratio u žižu javnosti zbog povezanosti sa kriminalnim miljeom. Ovo je priča o njemu...

Ponikavši u Torinu, Lentini je bio ključan igrač za promociju Bikova u Seriju A. Tih prvih nedelja sezone 1990/91, italijanska javnoist je brujala o mršavom čudesnom detetu koje dolazi iz druge lige.

Već u trećoj utakmici u najelitnijem rangu, Lentini je protiv Intera pokazao svoje fudbalsko umeće. Prozvali su ga čarobnjak sa krila koji je izludeo Lotara Mateusa, Jirgena Klinsmana i Andreasa Bremea. Potom je i dao gol Valteru Zengi za 2:0.

Torino je te sezone stigao do finala Kupa UEFA, gde su poraženi od Ajaksa. Ipak, navijačima će ostati upamćeno to da su u polufinalu izbacili Real. Upravo su nastupi protiv "kraljevskog kluba" Lentiniju doneli prelazak u Milan za svetski rekord od 14 miliona evra. I to samo mesec dana nakon što je Žan-Pjer Papen sa 11,5 miliona postavio rekord upravo zbog potpisa sa Milan.

Bio je to neverovatan prelazni rok Milana, jer je tadašnji vlasnik Silvio Berluskoni, pored Papena i Lentinija, u klub doveo i Dejana Savićevića i Zvonimira Bobana. U timu su već bili Marko Van Basten, Rud Gulit i Roberto Donadoni.

Već prve sezone uzeo je titulu u Seriji A, uz sedam datih golova. Međutim, Rosoneri su igubili finale KEŠ od Olimpika iz Marselja, a Lentini je označen kao jedan od glavnih krivaca.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Gianluigi Lentini (@gigi_lentini)

Bogatstvo koje je imao, kao i dolazak iz malog sela, uticali su na Lentinija kada je u pitanju život van fudbala. Opčinjen diskotekama, navodno je podlegao milanskom noćnjom životu.

U to vreme, Lentini je ušao i u nedozvoljenu aferu sa plavokosom lepoticom Ritom Bonakorso, tadašnjom ženom Tota Skilaćija. Ona je tada rekla:

- Zaljubila sam se u Điđija kao reakciju na to što je Toto mesecima viđao drugu ženu. Živeo je sa njom, a ja sam mu rekla: Pre ili kasnije ću te naterati da platiš."

A onda, u avgustu 1993. godine, Lentini je bio sa Milanom u Đenovi na predsezonskom turniru. Čeznuo je za Ritom koja je bila u Torinu i odlučio je da je poseti. Seo je u porše i krenuo da jurca auto-putem.

Tokom vožnje probušila mu se guma i naterala ga je da ode u servis kako bi istu zamenio. Međutim, nova guma koju je stavio nije bila predviđena za velike brzine kao što je 125 kilometara na čas koliko je Lentini vozio.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Gianluigi Lentini (@gigi_lentini)

Nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom, uleteo je u jarak. Srećom po njega, jedan vozač kamiona je uspeo da ga uzvuče iz automobila pre nego što je eksplodirao. Posle višestrukih povreda, morao je da bude dva dana u indukovanoj komi.

Pretrpeo je gubitak pamćenja, imao je zamućen vid i vrtoglavicu, a saigrači su odmah primetili da to više nije isti onaj igrač. Mnogi su verovali da mu je upravo koma oduzela te veštine.

U naredne tri gdoine Lentini je retko nastupao. Piše mu se da je 1994. bio prvak Evrope sa Milanom, kadaje Dejan Savićević dao onaj maestralni gol Barseloni u finalu, a 1996. godine je otišao u Atalantu. Potom i u Torino, da bi karijeru završio 2012. godine u rodnoj Karmanjoli.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Gianluigi Lentini (@gigi_lentini)

Upravo je rodno mesto sada i mesto boravka nekadašnjeg fudbalera Milana koji je 2019. godine postao pčelar i počeo da proizvodi med. Na kraju, morao je i od toga da odsutane.

Nedavno je bio i pod istragom italijanskih vlasti, jer je lokalnom kriminalnom bosu dao 100.000 evra. Nikada nije poricao da je to učinio i insistirao je da je u pitanju samo pozajmica.

Nakon afere sa ženom Tota Skilaćija, Lentini je bio oženjen sa manekenkom iz Švedske - Aleksandrom Karlson. s kojom ima sina Nikolasa koji je rođen 1996. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Najdugovečnija fudbalska "sapunica" na svetu: Od preljube do braka, sada na ivici razvoda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA