≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

PSŽ pokrenuo internu istragu protiv Kristofa Galtijea zbog navodnih rasističkih izjava

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trener "Svetaca" u problemu kod arapskih vlasnika

  • 1
FK FC  Pari Saint Germain - Lille Foto: Tanjug/AP

Trener Pari Sen Žermena, Kristof Galtije, došao je u problem zbog navodnih rasističkih izjava, koje su sada obelodanjene od strane nekadašnjeg sportskog direktora Nice Žulijena Furnijea, koji je poslao jedan mejl sa sadržinom koja kompromituje trenera PSŽ-a.

Navodno se Galtije, dok je bio u Nici, žalio na to da ima previše crnaca i muslimana u timu, kao i da je njegov usvojeni sin, koji mu je i agent, imao rasističke izjave na račun tamnoputih igrača i onih koji su islamske veroispovesti.

Galtije je odlučno odbacio ovakve optužbe, ali je njegov klub, koji je inače u vlasništvu arapskih milijardera iz Katara, pokrenuo internu istragu protiv svog trenera, ne bi li ustanovio šta se tačno dogodilo u ovom slučaju i da li su ove rasističke optužbe istinite.

Galtijeu se svakako "drma" klupa, jer nije imao uspeha u Ligi šampiona, što je uvek glavni cilj bogatih arapskih vlasnika. Takođe je i u Francuskoj doživljavao često mnoge neuspehe. A ako je čak i davao sporne izjave na račun muslimana, to može da mu potpiše momentalni otkaz kod arapskih vlasnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA