≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Partizanov san o Ligi šampiona živi: Crno-beli srušili TSC u Bačkoj Topoli

Vreme čitanja: oko 5 min.

Verovatno najbolje izdanje tima iz Humske u poslednje vreme

  • 79
TSC i Partizan Foto: MN Press

Jesenas su TSC i Partizan odigrali strašan meč u Bačkoj Topoli, koji je rešen golom iz slobodnog udarca u samoj završnici, a ništa manje kvalitetno izdanje dva tima nisu pružila ni u “reprizi”, u trećem kolu plej-ofa Superlige. Slavili su i ovoga puta crno-beli – 3:1, golovima Rikarda Gomeša, Nemanje Jovića I Aleksandra Filipovića, dok je jedini pogodan za domaćina postigao Saša Jovanović,

Menjali su i Igor Duljaj i Žarko Lazetić timove u odnosu na prethodne duele, trener crno-belih se odlučio za čak četiri promene u odnosu na večiti derbi (domaćin dve silom prilika zbog žutih kartona), no, nije to uticalo na kvalitet fudbala, bilo je to jedno od sadržajnijih poluvremena dva tima sa mnogo dobrih akcija, prilikama, poništenim golovima i dva “priznata” sa obe strane...

Ćinilo se da je na krilima dobre igre u drugom poluvremenu derbija sa Zvezdom tim iz Humske i stigao u Bačku Topolu, da mu je ostalo još malo inspiracije i “baruta” u nogama, te je početak meča obeležila bolja igra gostiju, konkretnija u svim fazama, agresivnija, na kraju krajeva i smislenija, bar dok se domaćin u kasnijoj fazi nije sabrao.

Nedostajalo je samo malo koncentracije Duljajevom timu u toj uvodnoj fazi da nekoliko dobrih tranzicija već tada kruniše vođstvo, ali su mahom donošene pogrešne odluke u toj fazi igre, bilo da se radilo o završnom pasu ili, pak, suvišnom komplikovanju kada je trebalo odigrati brže.

Tako je dobra akcija već u drugom minutu, u kojoj je Partizan imao situaciju četiri na tri propala, jer se Natho, u poslednjem trenutku odlučio da proigra Rikarda, iako je Jović bio u boljoj poziciji, ali i to je bio nagoveštaj boljeg izdanja Partizana nego u nekim prethodnim utakmicama.

Tome u prilog I činjenica da je posle još jednog pokušaja Rikarda (preko gola) gostujući tim već u 12. minutu stigao do vođtva. Pritisak na Stojića u ranoj fazi organizacije igre TSC se isplatio, lopta je došla do Jovića, koji je isprva petljao, a potom je proigrao Rikarda Gomeša, kome je naivnim ispadanjem pomogao Ćalušić i omogućipo da sam izađe pred golmana Ilića. Egzekucija je bila rutinska – 0:1.

Delovalo je da rani gol dodatno “gura” crno-bele unapred, u minutima koji su usledili imali su još dve odlične situacije u kojima je oba puta Natho proigrao Jovića, ali je krilni napadač oba puta bio sebičan i pokušavao da sam okonča akcije, iako je u prvi mah imao Rikarda, a potom i Dijabatea u boljim pozicijama za gol.

Kako to obično biva, fudbal je surovo kaznio sebičluk, pa je kazna došla praktično ni iz čega, iako je TSC već pokazivao znake buđenja, svestan da je ulog ogroman. Igrao se 20. minut, dobar pas iza leđa odbrane crno-belih spajao je Sašu Jovanovića sa golom, ali ga je Siniša Saničanin srušio na ivici kaznenog prostora.

Ivan Ilić je izveo slobodan udarac, šutirao u ugao u kome je stajao Aleksandar Popović, pogodio je stativu, a potom se lopta odbila o leđa golmana crno-belih I došla pred noge usamljenog Jovanoviću na drugoj stativi – 1:1.

Od tog trenutka TSC je zagospodario terenom u Bačkoj Topoli, bio daleko bolji tim od gostiju iz Beograda, koji kao da su od šoka stali i prepustili igru rivalu. Npadao je domaćin konstantno, uigrano, sa prepoznatljivim automatizmima u igri i lociranom slabom tačkom na levom boku gde je konstantno napadao u centrirao Nemanja Petrović. Iz jedne takve akcije je Stanojev pokušao glavom, a Partizan je samo sreća spasla prilikom dve akcije Jovanovića, Ilića i Ratkova u kojima mladi vezista i napadač TSC dva puta nisu snašli iako su praktično imali udarce sa sedam ili osam metra.

U jeku napada tima Žarka Lazetića, zatresla se i – prečka TSC na drugoj strani terena! Kombinovali su Fuseni Dijabate I Rikardo, koji je posle pasa saigrača izbegao ofsajd, šutirao potom iz okreta, a i je sreća bila i uz Ilića. U smiraju prvog dela Rikardo je zatresao mrežu, posle pasa Natha, no, VAR je potvrdio ofsajd poziciju napadača Partizana što je bila poslednja situacija vredna pomena u prvom delu.

Nstavak je čpočeo kao izu bajke, ali za goste iz Beograda. Tek što su timovi kročili na teren i “razmenili” nekoliko napada, Partizan je ponovo došao do vođstva.

Igrao se 48. minut, kada je grešku u pasu igrača TSC iskoristio Natho da iz prve dugom loptom proigra Rikarda, koji je isprva izgubio duel, ali se ponovo izborio za posed, sačekao upravo Iztaelca čiji udarac iz prve je nekako odbranio Ilić, ali je sve pratio Nemanja Jović pogodivši pod prečku – 1:2!

Još nekoliko solidnih napada je odigrao Partizan, a onda je TSC ubacio u brzinu više i počeo da pritiska ne bi li vratio egal. Malo je nedostajalo da domaćin u 58. minutu i realizuje nameru, ali je loš dan Ratkova, smušenost i manjak koncentracije, ispostaviće se, koštao Lazetićev tim. U pomenutoj situaciji je ostao sam u kaznenom prostoru, no, nije uspeo da primi laku loptu, što je Vujačiću dalo vremena da ga blokira, da bi u nastavku napada Popović odbranio sjajan udarac Đakovca sa 16 metara. Ratkov je i tu situaciju upropastio, jer je zapsao u ofsajdu, potom se aktivirao...

Dobrano se zakuvalo, meč je dodatno dobio na ritmu, pa je Duljaj umesto Natha na teren poslao Danila Pantića i donelo je to stabilnost, balans, pre svega trkački egal crno-belima u nastavku utakmice,

Iz toga su gosti profitirali, prvo dobrim pokušajem Aleksandra Filipovića sa distance, a potom I golom istog igrača u 70. minutu. Svemu je prethodio korner Pantića, Vujačić je bio najviši u skoku, ali se lopta srećno odbila do usamljenog Filipovića na drugoj stativi, koji je u padu prikucao u bliži ugao – 1:3.

Pokušao je Lazetić izmenama da probudi i vrati svoj tim rezultatski, na teren je poslao Mirčevskog i Vukića, a reagovao je i Duljaj, jer je Belić zaradio žuti karton, pa ga je zamenio Fejsa, kako crno-beli ne bi rizikovali da ostanu sa igračem manje.

Pkušavao je TSC, imali su domačni nekoliko solidnih pokušaja, čak su u 84. minutu tražili i kazneni udarac posle starta Uroševića nad Jovanovićem, ali je VAR proverom utvrđeno da je sve čisto. U završnici je ritam opao, pa je aktualni rezultat 3:1 ostao na snazi...

Video: Jović, sam na penalu, mogao da bira gde će da šutira, a on direktno u Borjana i to vrlo loše

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mik

    1. maj 2023 | 21:02

    zvezda razvalila cuku i tsc a partizanu dala bod E moja zvezdo ne secas se kako su pokusavali da te ugase hapsili dzaica i cvetkovica uzimali 6 namestenih titula onda te puste jednu pa ti je otmu ne daju ti licencu za evropu nego oni odu u kvalifikacije za ligu sampiona a ti zvezdo presedis celu godinu. Pa u kosarci obradovic pusti darusafaku da igra f8 umesto tebe pa ti nameste kampaca a miailovic mu cestita pa pokusaju topica pa layno cinkare tekmu protiv psg...Da mi je neko pricao da ce zvezda da cupa partizan od propasti nebi verovao

  • Mića

    1. maj 2023 | 21:08

    Ohoo, počinju pratiti i fudbal, odnosno nogomet kak' oni kažu.

  • Панта

    1. maj 2023 | 18:54

    Шта им треба лига шампиона,зар им није довољна брука у првенству.?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA