Vreme čitanja: oko 1 min.

Navijači sa severa Italije protiv slavlja Napolitanaca: "Ovde to nije prihvatljivo..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje se da oko 10 hiljada navijača Napolija stigne u Udine, dok će svi oni koji ne budu otišli na gostovanje meč moći da prate na stadionu "Dijego Armando Maradona", gde će biti postavljeno deset video bimova

  • 0
FK Napoli - Juventus Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Napolija u četvrtak od 20.45 gostuju ekipi Udinezea, u okviru 33. kola italijanske Serije A.

Napolitancima je pobeda neophodna kako bi već u četvrtak bili krunisani za novog "vladara" italijanskog fudbala. Tim povodom, kao što je to bio slučaj i u prethodnom kolu, navijači Napolija su spremili veliko slavlje, i neverovatna euforija vlada širom Italije.

Očekuje se da oko 10 hiljada navijača Napolija stigne u Udine, dok će svi oni koji ne budu otišli na gostovanje meč moći da prate na stadionu "Dijego Armando Maradona", gde će biti postavljeno deset video bimova.

FK Napoli Foto: Tanjug / AP

Ipak, navijači drugih klubova, pogotovo sa severa Italije, pobunili su se, i naglasili da u njihovim gradovima slavlje nije dozvoljeno. Među prvima su se oglasili navijači Atalante, koji su opomenuli i vlasnike ugostiteljskih objekata.

- Tako je sto godina, nama se gadi Pulćinela (Pulćinela je tipična napuljska maska koja je i jedan od simbola grada) - pišu navijači kluba iz Bergama.

Slično je i u Varezeu, kao i Torinu, gde su navijači striktno protiv slavlja Napolitanac. Tako je i u Udinama, gde su domaće pristalice istakle da je to "crno-beli grad".

Tim povodom, oglasila se i policija, koja je pozvala sve ljubitelje fudbala da navijaju fer i sportski, bez nasilja i provokacija.

(Telegraf.rs)

Video: Slavlje navijača i igrača Napolija posle meča sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA