≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Interesantan potez Reala: Madriđani će na gostovanje putovati vozom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova plemenita akcija nosiće ime "Hala Madrid - u vozu", a predsednik "kraljevića" sa odobravanjem je prihvatio poziv na učestvovanje u ovoj akciji

  • 1
FK Real Madrid - FK Čelsi Karim Benzema Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri madridskog Reala će u Valensiju na gostovanje putovati vozom, a ne avionom, kao što je to uobičajena praksa.

Ne, nije reč o "štednji", niti o nekakvoj kazni, već "kraljevski" klub učestvuje u jednoj ekološkoj kampanji za vazduhoplovstvo pod nazivom "Ecologistas en accion".

Ovim, pomalo neobičnim potezom, Real će doprineti smanjenju emitovanja ugljen dioskida u atmosferu. Tim povodom, Madriđani su poslali i saopštenje, u kojem se navodi da se "putovanje može lako obaviti železničkim prevozom, za manje od dva sata, bez promene u logističkom ili sportskom aspektu", a uz to, navodi se da Real kao brend ima "univerzalni karakter i sposobnost izvora inspiracije za milione ljudi širom sveta, kada je u pitanju usvajanje održivog ponašanja u smislu transporta i mobilnosti". 

FK Real Madrid Foto: Tanjug/AP

Ova plemenita akcija nosiće ime "Hala Madrid - u vozu", a predsednik "kraljevića" sa odobravanjem je prihvatio poziv na učestvovanje u ovoj akciji.

Ipak, Real nije prvi klub koji se odlučio na ovakav potez, s obzirom na to da je Barselona na gostovanje ekipi Hetafea takođe putovala vozom, dok je gradski rival Reala, Atletiko, autobusom putovao na gostovalje Valjadolidu.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf u Parizu: Ludnica pred finale LŠ, navijači Reala prave feštu po gradskom prevozu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brzi vlak

    11. maj 2023 | 19:04

    vozom moze partizan da se vrati u maticnu drzavu neovisnu hrvatsku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA