Vreme čitanja: oko 2 min.

Priprema se bura u srpskom fudbalu: Brđani se bune, Čuka i Vojvodina igraju novu utakmicu polufinala Kupa?!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo će sigurno promeniti dosta toga

  • 8
Vojvodina - Čukarički Foto: MN PRESS

Kiša i nevreme u Novom Sadu su pokvarili meč polufinala Kupa Srbije između Vojvodine i Čukaričkog, koji je prekinut u 33. minutu pri rezultatu 2:0 u korist tima iz Beograda. Ipak, prema propozicijama takmičenja, sve je izglednije da će se igrati nov meč!

Poprilično šokantna odluka, s obzirom na to da je Čukarički imao ogromnu prednost i da je utakmica prekinuta u 33. minutu, što znači da je prošlo više od trećine utakmice, ali, po svemu sudeći moraće da se igra novi meč.

Iz Čukaričkog su se odmah pobunili, pogotovo uz činjenicu da im se nedavno desio identičan slučaj kada je prekinut meč sa Partizanom zbog navijača, a utakmica je nastavljena od trenutka kada se i desio prekid, dok je sada ovde situacija drugačija.

Sportski direktor Čukaričkog, Vladimir Matijašević, već se oglasio za MozzartSport gde je rekao da je ovo ogromna sramota.

- Ovo je skandal, zašto smo pre mesec dana posle prekida duela sa Partizanom nastavljali meč od 21. minuta. Sad imamo drugačiju situaciju, da igramo novi meč. Neka mi neko objasni zašto su pravila drugačija. Ovo je presedan - kratko je poručio Matijašević.

A što se tiče pravilnika, on kaže ovo.

- Ako je utakmica stalnog takmičenja morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji su se nisu mogli otkolniti (nevreme, magla, mrak, nestanak električne energije, požar, zemljotres i dr), o čemu odlučuje sudija, ili je prekinuta zbog nastupa dana žalosti, odigraće se nova utakmica, ukoliko je do prekida došlo pre isteka 80 odsto regularnog vremena određenog za igru. Ako je utakmica prekinuta po isteku 80 odsto regularnog vremena određenog za igru, registrovaće se postignutim rezultatom, osim ako propozicijama takmičenja nije drugačije utvrđeno - stoji u pravilniku Fudbalskog saveza Srbije.

Vojvodini ovakav razvoj događaja ide na ruku, ali, da li je ovo ispravna odluka, te da li će i zvanično biti odlučeno da se igra od prvog minuta... Ostaje da vidimo, iako sve sluti ka tome.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako fudbaleri Vojvodine i Čukaričkog napuštaju teren usled velike kiše

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    18. maj 2023 | 08:59

    Vojvodina da pokaze obraz i pusti na pocetku odmah 2 gola Cukarickom i onda neka igraju 90 minita.

  • Raca

    18. maj 2023 | 07:44

    Čukarički ne treba da igra ovu utakmicu, ovo je lakrdija, po ovome da je bio i 80 minut igrala bi se nova utakmica??

  • BOBA

    17. maj 2023 | 23:49

    Propozicije su nažalost po Čukarički takve da se igra nova utakmica,samo je napravljena greška što i utakmica Čukarički i Partizan nije ponovljena već nastavljena a sve da ne bi bilo 3-0 za Čukarički jer Partizan nije smeo da izađe na teren od navijača koji su im pretili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA