Vreme čitanja: oko 5 min.

"Dres Partizana je težak jer uvek idemo na pobedu": Duljaj spreman za poslednje kolo Superlige

Vreme čitanja: oko 5 min.

Crno-beli će ugostiti "Zmajeve" u 37. kolu Superlige Srbije

  • 5
FK Crvena Zvezda - FK Partizan Foto: Nikola Tomić

Fudbalski klub Partizan je priveo sezonu kraju, ostala je još jedna utakmica poslednjeg kola Superlige u Humskoj protiv Voždovca, posle koje će crno-beli krenuti u pripreme za kvalifikacije za Ligu konferencija.

Kako i obično biva, poslednja utakmica u ligi je najteža za sve. Problemi sa motivacijom, željom, kao i samom činjenicom da meč nema rezultatski značaj, pošto je već izvesno da će Partizan završiti na četvrtoj poziciji u ligi.

Igor Duljaj pred meč kaže da je ovde situacija drugačija i da je zapravo lako motivisao igrače.

- Pre tri dana sam dobio neke poruke što se tiče utakmice između Partizana i Vojvodine, gde su bile neke poruke da pozivamo navijače da podržimo naš tim. Dobio sam pozive od dosta prijatelja koji su tražili karte, što me prijatno iznenadilo. To sam iskoristio da igračima pokažem da, pošto se tako šeruje preko društvenih mreža da se svi pozivaju na stadionu, da daju podršku ekipi Partizana. Tako da, nakon što sam pokazao i rekao, na treningu je pucalo, intenzivno, agresivno u pozitivnom smislu. Obično kada su poslednje utakmice, kada se praktično sve završeno imate dosta igrača koji su povređeni, imaju crvene kartone, neko ranije ode kući, svi su tu osim igrača koji su povređeni. Oni su tu, rade terapiju, to je ono što me raduje i daje mi nadu da ko god bude izašao na sutrašnji meč, da će dati sve od sebe.

Takođe, on se i izvinio na neki način što je Partizan završio na 4. mestu u prvenstvu.

- Žao mi je, 4. mesto nikog ne raduje, nije prijatno. To već kako od raspada Jugoslavije nismo bili na ovom mestu, izuzetno je teško. Ne bežimo od toga, činjenica je da smo nivo forme pred kraj prvenstva, naravno, sada nije baš na meni da pričam, bolje se vidi sa strane da li igramo bolje ili ne. Ne bih pričao o tome, prepuštam ljudima, neka oni daju sad o tome. Činjenica je da smo na četvrtom mestu i da smo protiv mnogo jačih timova igrali dobar fudbal.

FK Vojvodina - FK Partizan Foto: MNPress/Marko Metlaš

Govorio je pohvalno Igor Duljaj i o narednom protivniku, ekipi Voždovca.

- Najmlađi tim u ligi, ovde smo dobili 1:0, sviđa mi se što se ne plaše da igraju fudbal. Igraju od golmana, žele da otvore igru, ne boje se. Čak i ako greške, mlad tim, otvoreni su. Mislim da će biti odlična utakmica iz tog razloga, zato što oni žele da se nadigravaju, žele da igraju otvoren fudbal, kao i protiv Vojvodine osećam da će biti dosta šansi.

Nije želeo trener Partizana da se upušta u analizu svega što se desilo.

- Za neku dublju analizu, to bih ostavio posle utakmice. Da se završi ovo, onda da sednem s ljudima iz kluba i da vidimo gde, šta i kako. Naravno, važno mi je mišljenje ljudi koji se razumeju, kao i glas navijača kako ocenjuju moj rad.

Istorija kaže da je Voždovac izgubio prethodnih devet duela sa Partizanom i to uz gol razliku 26:1.

- Očekujem da sutra prvo izađemo, baš zbog toga što očekujem navjiače, igrači će biti motivisani iz tog razloga. To je jedino ostalo, dres Partizana je težak, bez obzira na situaciju, kultura Partizana nalaže da igraš na pobedu. Bez obzira na to u kakvoj situaciji se nalaziš, želimo da osvojimo tri boda i ono što je važno da to bude uz lepu i dobru igru.

FK Crvena Zvezda - FK Partizan Foto: Nikola Tomić

Otkrio je trener i da neće računati na Svetu Markovića, dok su pod znakom pitanja Andrija Pavlović i Ljubomir Fejsa.

Pohvale je Duljaj izneo i na račun Matije Popovića, koji je jedan od najboljih igrača na Evropskom prvenstvu za kadete, gde je Srbija prošla grupu.

- To ime se već duže vreme spominje, nećemo unapred da ga hvalimo, neka nastavi sa dobrim igrama, verujem da je u sigurnim rukama, tako da... Generalno Partizan ima dobru omladinsku školu i u poslednjih nekoliko godina dosta igrača izlazi iz škole, imali ste prilike da vidite Jevremovića, Petkovića, Baždara, nadam se da će igrati i Stjepanović, za Matiju Popovića vreme radi.

Nije želeo da bude izričit sa sastavom, ali je otkrio da neće biti previše kombinovanja.

- Neću mnogo kombinovati iz jednog prostor razloga, zato što su izneli najveći teret i veoma je teško, kada menjate sastav i kad ubacite igrače koji nemaju minutažu, naravno da su potrebne utakmice, kada bi napravio veliku promenu to bi se odrazilo na igru. Teško je da 22-23 igrača imaju isti broj utakmica, takav je život.

Dotakao se i Kristijana Belića, koji je ove sezone oborio rekord po broju žutih kartona.

- Pa pričamo o tome, što više pričam, uvek se dobije žuti karton, tako da, treba raditi na tome. Energičan je, borben, takav je na treninzima, veoma je teško ograničiti njegovu želju za borbenošću i uvek dolazi do nekih situacija gde prerano žuti karton. Nije problem dobiti karton, samo na koji način ga dobiješ, videćemo kako će izgledati u budućnosti, ali naravno da previše kartona dobija.

Omladinci Partizana su postali šampioni Srbije po prvi put posle 13 godina, a Duljaj kaže da su crno-beli uvek imali dobru omladinsku školu.

- Kako ne, posle 13 godina sa kolegom smo često u kontaktu, kada su mi potrebni igrači za trening oni treniraju za prvi tim. Kada smo mi u mogućnosti, mi im šaljemo igrače. Čestitam kolegi i naravno omladinskoj školi, nadam se da će tako biti i u budućnosti i verujem i nadam se da ćemo imati igrača iz o

I za kraj, Duljaj je odlučio da pozove navijače na stadion.

- Ovom prilikom želim javno da pozovem navijače Partizana, Partizan je samo jedan, niko nije iznad kluba. Partizan i samo Partizan, želeo bi da dođu u što većem broju. Ja sam uzeo dosta karata i idem da delim svim prijateljima, sutra stiže i rodbina iz Topole. DOđite i podržite klub, navijajte onako kako znate i umete.

(Telegraf.rs)

Video: "Mora malo da se podvikne": Duljaj o taktici protiv Radničkog 1923

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    26. maj 2023 | 16:22

    "Činjenica je da smo na četvrtom mestu i da smo protiv mnogo jačih timova igrali dobar fudbal".................Ma ne da ste igrali nego ste bas igrali ali..........kosmicke sile, vanzemaljci, KGB, Mosad, CIA, retrogradni Merkur.......ma svi su protiv vas........sta reci......a igrali ste........

  • Pop Cira

    26. maj 2023 | 16:14

    "Dres Partizana je težak jer uvek idemo na pobedu"..........Inace ostali klubovi ne idu uvek na pobedu, uglavnom idu na poraz pa ukoliko im se dogodi da pobede to smatraju kiksom.........strasno kakve izjave..........zasluzili ste Vucelu i Vazuru.

  • MILAN GALIĆ

    26. maj 2023 | 16:08

    Partizani dodjite u što većem broju i spalite ložu.Proterajtemih ili unistite klub.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA