≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ludilo u borbi za opstanak: Javor se spasio u nadoknadi, Radnički iz Niša i Radnik idu u baraž

Vreme čitanja: oko 4 min.

Što se tiče timova koji su ispali iz lige, to su Mladost GAT i Kolubara

  • 19
Norman Kembel, FK Javor Foto: MN Press / Marko Metlaš

Kompletirana je ova sezona kada je reč o timovima koji su igrali u "plej-autu" Superlige Srbije. Poznato je i ko će od superligaških timova u baraž, a to su Radnički iz Niša i Radnik iz Surdulice.

Sa druge strane, opstanak su izborili Javor iz Ivanjice, lučanska Mladost, Spartak i Napredak. Što se tiče timova koji su ispali iz lige, to su Mladost GAT i Kolubara.

Kada je reč o samim mečevima, potpuna ludnica viđena je na superligaškim terenima, pogotovo u drugom poluvremenu svih mečeva.

Kolubara je u Lazarevcu slavila protiv niškog Radničkog sa 2:1, i to, pogotkom u nadoknadi vremena. Iako ovaj meč nije imao rezultatski značaj za tim iz Lazarevca, ipak su se dostojanstveno oprostili od elitnog ranga srpskog fudbala.  Sa druge strane, Nišlije će opstanak morati da potraže u baražu, s obzirom na to da su poraženi, a Javor je slavio protiv Napretka. Što se tiče konačnog plasmana na tabeli, Kolubara je završila na 15 mestu sa 32 boda, dok je Radnički na 13. poziciji sa 35 osvojenih bodova.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by FK Kolubara 1919 Lazarevac (@fkkolubara.1919)

U susretu dve Mladosti, pobedu je odnela ona lučanska, na domaćem terenu rezultatom 2:1. Domaći su imali gol zaostatka, ali su pravim "blickrigom" za samo tri minuta uspeli da preokrenu, pobede, i izbore opstanak u najjačem rangu srpskog fudbala. Tim iz Lučana je sezonu završio na 11. mestu sa 38 bodova, dok je Mladost GAT ipak ostala na poslednjem mestu sa 30.

Javor je u Kruševcu bio bolji od Napretka minimalnim rezultatom (0:1), čime je tim iz Ivanjice izborio opstanak. Ono što je posebno interesantno jeste da je Javor do trijumfa i opstanka stigao u 91. minutu, kada je Dukure zatresao mrežu. Javor je tako ostao prvi "iznad crte" sa 37 bodova, dok je Napredak još ranije obezbedio siguran opstanak i sezonu je završio na devetom mestu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by FK Javor Matis (@fkjavormatis1912)

Jedini remi viđen je u Subotici, gde su Spartak i Radnik remizirali rezultatom 2:2. Delovalo je u jednom momentu da će domaćin lako do trijumfa, s obzirom na to da je imao dva gola prednosti, ali su Surduličani za svega dva minuta uspeli da se vrate i izjednače. Ipak, timu sa juga Srbije to nije bilo dovoljno za opstanak, te će sreću morati da potraže u baražu, kao i niški Radnički. Spartak je takođe bio siguran kada je reč o opstanku i pre ovog kola, i sezonu su završili na 10. mestu sa 39 bodova, koliko ima i Napredak. Radnik je, sa druge strane, završio kao 14-plasirani, i opstanak će juriti u baražu.

REZULTATI

Kolubara - Radnički Niš 2:1

/Đuranović 80'/Škrbić 84'/Ćosić 90+2'/

Mladost Lučani - Mladost GAT 2:1

/Janković 49'/Jojić 67'/Mirić 70'/

Napredak - Javor 0:1

/Dukure 90+1'/

Spartak Subotica - Radnik Surdulica 2:2

/Todorovski 18'/Hrstić 38'/Oreščanin 50'/Dražić 52'/

TOK UTAKMICA

II poluvreme

85. minut: Apsolutna ludnica u drugom poluvremenu! Povela je Kolubara preko Đuranovića, ali samo pet minuta je trajala prednost domaćih, jer je Škrbić iskoristio priliku i izjednačio.

70. minut: Vodi Mladost iz Lučana! Ne samo da su se vratili domaći, nego su i preokrenuli rezultat i sada vode 2:1. Prvo jeJojić pogodio za izjednačenje, a tri minuta kasnije Mirić je doneo preokret svom timu.

55. minut: Veliku priliku propustio je niški Radnički! Pejović je imao priliku da pogodi sa penala, ali brani Stanivuković.

52. minut: GOOOOL! Kakva ludnica u Subotici1 Radnik je ekspresno izjednačio protiv Spartaka, Dražić je strelac.

50. minut: GOOOOOL! Vraća se Radnik! Oreščanin je sjajno šutirao sa distance, i lopta ulazi u gol uz desnu stativu.

49. minut: GOOOOOOL! Vodi Mladost GAT! Janković je strelac, posle lepe timske akcije!

46. minut: Počelo je drugo poluvreme!

I poluvreme

45. minut: Završeno je prvo poluvreme na svim mečevima!

45. minut: Velika šansa za  Napredak! Ipak, prečka je saveznik Javora i Strahinje Manojlovića, i nema promene rezultata.

38. minut: GOOOOOL! Hrstić je precizan sa bele tačke! Spartak ima velikih 2:0.

37. minut: Ponovo mora da interveniše VAR! Izgleda da će biti penal za Spartak.

35. minut: I dalje mirne mreže na ostalim mečevima, nije bilo ni ozbiljnijih prilika.

28. minut: Nije bilo većih šansi u prethodnih 10 minuta... Za sada jedini gol je onaj u Subotici.

19. minut: Velika šansa za Javor, ali je sa same gol linije lopta takođe izbijena u polje posle kornera.

18. minut: GOL! Vodi Spartak golom Todorovskog, koji je primio lep pas u kaznenom prostoru i prosledio loptu po zemlji u mrežu! 

15. minut: Radnik je vrlo lako mogao da povede u Subotici protiv Spartaka, ali je sa gol linije Manojlović uspeo da izbaci loptu napolje u polje.

4. minut: PONIŠTEN GOL! Kolubara je povela, ali je Srđan Jovanović posle gotovo tri minuta konsultacija sa VAR sobom procenio da je postojao minimalan ofsajd, pa je Lazarevčanima poništen pogodak.

1. minut: Počele su sve utakmice poslednjeg kola! Ostaje da vidimo ko će završiti u baražu, a ko će se spasiti...

KOMENTAR PRE MEČEVA

Svi mečevi na programu su u isto vreme, od 17.00 časova, kako bi se obezbedila maksimalna regularnost.

Situacija je takva da pred završno kolo, ekipe Javora i Radnika iz Surdulice zauzimaju mesto u baražu sa po 34 osvojena boda. Ispred su Mladost iz Lučana i Radnički iz Niša sa po 35, a sigurni su Spartak sa 38 i Napredak sa 39 bodova.

RASPORED MEČEVA POSLEDNJEG KOLA

Kolubara - Radnički Niš (17.00)

Mladost Lučani - Mladost GAT (17.00)

Napredak - Javor (17.00)

Spartak Subotica - Radnik Surdulica (17.00)

(Telegraf.rs)

Video: Bivši fudbaler Partizana oštro o Upravi: "Ako imaju morala treba da odu, dotakli su dno"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA