≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan demonstrirao silu: Crno-beli razbili Cedevita Olimpiju za 1:0 u polufinalu ABA lige

Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan deli jedna pobeda od finala

  • 28
KK Partizan Foto: MN Press

Košarkaši Partizana pobedili su Cedevita Olimpiju 85:70 na startu polufinala ABA lige i tako poveli u seriji sa 1:0.

Crno-beli su, u odnosu na mečeve sa SC Derbijem, prikazali potpuno drugačiju igru, pa se pobeda od početka do kraja nije dovodila u pitanje. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je naneli sa 18 poena, a pratili su ga Eksum sa 11 i Trifunović sa 10. U poraženom timu istakao se Ferel sa 13, Matković je postigao 12, a Dragić 10.

Od starta meča Partizan je bio dominantan i vrlo brzo nametnuo svoj ritam. Prvo je Zoran Dragić na startu otvorio meč sa šest vezanih poena, a crno-beli su uzvratili isotm merom za 8:6 i vođstvo koje su čuvali do kraja susreta.

Na startu meča, posebno je bio raspoložen Džejms Naneli, a onda su mu se priključili i ostlai saigrači. Na bilo kakav pokušaj gostiju da uhvate priključak, crno-beli su imali spreman odgovor pa su posle prve četvrtine imali vođšstvo od 22:12, a do kraj apoluvremena, prednost je narasla na 42:26.

I u nastavku, Partizan je nastavio u istom ritmu pa je do kraja treće četvrtine imao i +18 poena. Cedevita Olimpija je nastojala da agresivnom odbranom poremeti crno-bele, ali u tome nisu uspeli. Uz to, gosti su loše šutirali za tri poena pa su tako na 3 minuta pre kraja imali učinak od 7 trojki iz čak 35 pokušaja.

Tako, crno-beli su upisali vredan trijumf i poveli u polufinalnoj seriji ABA lige. Ponovo je minutažu na terenu imao i mladi Savo Drezgić, postigao je dva poena iz slobodnih bacanja.Druga utakmica polufinalne serije igra se u utorak u Ljubljani, a eventualna treća 6. juna, opet u Beogradu. Pobednik serije će biti ekipa koja prva stigne do dve pobede i u finalu će se za pehar boriti protiv Crvene zvezde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA