≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istorija u Bačkoj Topoli! TSC u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Čukina "pirova" pobeda protiv Radničkog

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ekipa Žarka Lazetića predstavljaće našu zemlju u elitnom takmičenju

  • 7
Ifet Đakovac protiv Crvene zvezde Foto: MN Press

Fudbaleri TSC-a su uspeli! Završili su sezonu na drugom mestu, pošto su danas odoleli protiv Vojvodine na domaćem terenu i tako na osnovu boljeg plasmana iz ligaškog dela prvenstva ostali ispred Čukaričkog na tabeli - 1:1 (0:0).

Bilo je potrebno da Vojvodina danas slavi u Bačkoj Topoli kako bi "pokvarila" slavlje TSC-u, ali je na kraju uzela samo bod i sama se zadržala na petom mestu koje ih vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija. Tako je pobeda Čukaričkog na Banovom brdu protiv Radničkog 1923 bila samo "pirova" (2:1).

Gol vredan kvalifikacija za Ligu šampiona postigao je Luka Ilić sa bele tačke u 66. minutu. Već tada je svim navijačima u Bačkoj Topoli bilo i više nego jasno da se nalaze na korak od istorije i da će Vojvodina u preostaloj "četvrtini" utakmice teško do preokreta.

Ne može se reći da se nisu "potresli", pošto je Nikola Čumić u 77. minutu poravnao rezultat na "TSC Areni", ali sve to nije uticalo na konačan epilog Superlige Srbije.

Sa druge strane, Čukarički će u kvalifikacije za Ligu Evrope, što je i potvrđeno uprkos današnjoj pobedi nad Radničkim na Banovom brdu. Strelac oba gola za domaće bio je Stojanović u 15. i 21. minutu utakmice, dok je između toga Vidović nakratko doneo poravnanje Đavolima.

Mogli su Brđani i lakše da dišu, ali je u 36. minutu viđen i promašen penal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nile

    28. maj 2023 | 19:27

    Svi znamo da će i Tsc i čukarički u evropskim takmičanjima služiti za nabijanje gol razlike i ništa više od toga. Ako osvoje koji bod to će biti puna kapa sa obzirom da su na silu i uz pomoć untrašnjeg sabotiranja u Partizanu izgurani ispred njega, to se realno dalo i naslutiti pošto ih je vladar svega i svačega u ovoj zemlji na sva usta hvalio a Partizanu pretio stečajem uz duplo manji poreski dug od njegove cz....ko hoće da vidi, taj i može da vidi, ko neće taj traži izgovore

  • Grobar

    28. maj 2023 | 20:11

    Svaka cast zasluzeno mnogo sreće i navijam za TSC i Cuku

  • marko

    28. maj 2023 | 19:14

    Zelim vam sve najbolje .Konacno nas zastupaju Srpski klubovi a ne propale drzave.Samo neka ostane tako🙏💪👍😁🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA