≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preporođeni Ikardi Galati doneo prvu titulu posle četiri godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dva kola pre kraja veliki gradski rivali ne mogu ih dostići

  • 0
Mauro Ikardi Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Titula se nakon četri godine vratila na "Nef" stadion u evropskom delu Istanbula. Galatasaraj je u glavnom gradu Turske savladao Ankaragudžu sa 4:1 i tako proslavio 23. šampionski pehar.

Veliku radost gostujućih pristalica najavio je Mauro Ikardi sa dva pogotka u prvom delu meča, kada je i privremeno izjednačio Milson. Konačan ishod postavili su Jilmaz i Portugalac Oliveira.

Fenerbahče je pobedio Antaliju 2:0 pogocima Enera Valensije i Zajca, međutim više ne mogu prestići omraženog protivnika. Naime, razlika između timova jeste pet bodova, ali su i jedni i drugi u poslednjem kolu slobodni. Da sve bude još zanimljvije, u pretposlednjem kolu međusobno će odmeriti snage.

Niz od četiri duela bez poraza Konje, koju sa klupu predvodi Aleksandar Stanojević priveden je kraju. Jedini gol u pobedi Sivasa delo je Lelea Džejmsa.

Dve runde pre kraja poznato je da će Galata u kvalifikacije za Ligu šampiona, baš kao i to da će Bešiktaš uz Fener u doigravanje za plasman u Ligu konferencije. Jedina nepoznanica, pored grčevite borbe za opstanak, vezana je za četvrto mesto koje vodi u treće evropsko takmičenje po snazi. Adana je sigurno na poziciji četiri, međutim Istanbul Bašakšehir ima šansu da kroz Kup Turske dođe do cilja ukoliko u finalu porazi Fenerbahče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA