≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trofej za bivše igrače Zvezde i Partizana: CSKA iz Moskve osvojio Kup

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pregršt Srba na i pored terena

  • 0
FK Crvena Zvezda - FK Partizan, Derbi, Finale Kupa Foto: Nikola Tomić

Fudbaleri CSKA iz Moskve u nedelju su osvojili Kup Rusije pošto su u finalu bili bolji od Krasnodara posle boljeg izvođenja penala U regularnom toku rezultat je bio nerešen 1:1.

Meč je odigran na stadionu "Lužnjiki" pred 53.000 gledalaca.

Armejci su bolje otvorili meč i stigli do vođstva pogotkom Čalova iz penala u 32. minutu, da bi Kordoba u 50. minutu doneo izjednačenje Krasnodaru. Kako je rezultat i posle 90 minuta ostao nepromenjen, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.

Na penal ruletu bolje su se snašli fudbaleri moskovskog sastava i sa 6:5 u seriji osvojili trofej. U četvrtoj seriji precizan sa bele tačke bio je Milan Gajić.

Krasnodaru je ovo bilo drugo finale u kupu i sada imaju isto toliko poraza, jer je 2014. godine bolji od njih bio Rostov.

Srpski fudbaler Saša Zdjelar je za Armejce odigrao čitav meč, dok je Milan Gajić u igru ušao u 69. minutu. Sa druge strane, trener Krasnodara Vladimir Ivić je na klupi imao Mihajla Banjca, ali on nije ulazio u igru na ovom meču.

Podsetimo, Kup Rusije se ove sezone igrao u izmenjenom formatu, timovi su do finala došli kroz dve faze. Ekipe iz najvišeg ranga takmičenja bile su podeljene u četiri grupe, u kojima su igrali dve runde. Plej-of su igrali podeljeni po regionima.

CSKA je prvenstvo Rusije završio na drugom mestu, zabeleživši 12 bodova manje od prvoplasiranog Zenita, dok je Krasnodar bio šesti.

Slavlje iz slačionice Moskovljana možete videti na snimku ispod teksta.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA