≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Hrvati ponovo bez velikog trofeja: Španija posle penala do titule Lige nacija!

Vreme čitanja: oko 5 min.

Ponovo tuga za komšije u završnici...

  • 52
Hrvatska - Španija Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske nije uspela, posle dva sjajna Mundijala, da dođe do titule Lige nacija pošto je do penala igrala 0:0 sa selekcijom Španije, a onda je Furija bolje izvodila jedanaesterce do konačne pobede - 5:4

Nesporno je da su Hrvati tvrda i kvalitetna ekipa, ali još jednom su stali na stepenicu, dve od one najveće priče.

Španija je imala svoje momente, najviše pri kraju regularnog dela meča, ali ni ona nije uspevala da prekine rolerkoster na De Kajpu.

Najbolju priliku u tom delu meča imala je Furija, ali u nastavku je Hrvatska bila ta koja je mogla do vođstva, ali je Lovro Majer presporo reagovao u situaciji 1 na 1 sa Simonom, te ga je stigla protivnička defanziva.

Stiglo se do jedanaesteraca i u početku se činilo da su obe ekipe nepogrešive.

Vlašić, Brozović i Modrić bez mnogo muke su savladali Simona, dok su Hoselu, Rodi i Merino odradili svoj deo posla.

Onda upravo Majer ponovo pravi štetnu svojoj ekipi - Simon u letu nogama brani šut po sredini i stavlja svoj kolektiv u prednost.

Taman kada je trebala priča da se završi, Ajmerik Laport pogađa prečku i daje novi život komšijama.

Ipak, heroj Španije, Simon, pogađa stranu Brunu Petković i daje priliku Daniju Karvahalu da donese novi trofej u vitrine te zemlje.

TOK MEČA

ŠPANIJA OSVAJA LIGU NACIJA, HRVATSKA JE PORAŽENA!

120+1. minut - GLEDAĆEMO PENALE!

120. minut - Dva kornera Hrvata u nizu: Prvo Alba reaguje dobro, a onda Simon hvata u ruke... Jedanaesterci su na pomolu.

117. minut - Tri minuta je do penala. Furija je ta koja poslednja, čini se, pokušava da pokušava da promeni rezultat.

114. minut - Ne vidimo tipičnu igru u produžecima, obe ekipe nastoje da punim snagama krenu ka golu protivnika. Čas su Hrvati u naletu, čas Španci.

111. minut - Umorna je defanziva komšija, pa je Dalić zamenio Juranovića i ubacio Stanišića na bekovskoj poziciji.

108. minut - Imala je Hrvatska sreće nakon šuta Merina sa 11-12 metara, jer se lopta odbila kao na fliperu i završila pored desne stative.

105. minut - POČINJE POSLEDNJIH 15 MINUTA!

Hrvatska - Španija Foto: Tanjug/AP

105+2- minut - KRAJ PRVOG PRODUŽETKA! Ovo su bili minuti hrvatske selekcije, sve je kroz pas po levoj strani htela i lopta je konstantno bila u njenim nogama, ali ništa konkretne solucije nije bilo. Igrać se još 15 minuta!

100. minut - Hrvatska je bila na samo nekoliko milimetara od vođstva jer je Kovačić fenomenalno spojio Majera sa golom, ali je ovaj oklevao i pustio da ga stignu defanzivci pre nego što je uputio udarac.

96. minut - Ponovo su Španci preuzeli loptu, ali svaku kontru sprečavaju prilično oštro, pa su u samo nekoliko minuta upisani Naćo i Rodri.

90. minut - POČEO JE PRVI PRODUŽETAK!

Hrvatska - Španija Foto: Tanjug/AP

90+4. minut - BIĆE PRODUŽETAKA! Hrvatska je pokušala u poslednjim minutima da pritisne poslednju liniju Španije, Bruno Petković je radio dobar posao leđima, a dva kornera nisu učinila svoje. Igraće se još za trofej...

84. minut - Kakva šansa za Španiju! Kratka dodavanja u šesnaestercu i lopta za Fatija koji iz drugo dodira po zemlji gađa donji desni ugao, ali je Perišić bio na gol liniji i pokrivao Livakovića, tako da je sprečio siguran gol.

70. minut - Bruno Petković je ušao umesto Pašalića, dok su na drugoj strani izašli Pino i Morata, a ušli Hoselu i Fati. Ulazimo polako u završnicu, nema još golova.

53. minut - Prilično se korektno igra, nema za sada žutih kartona iako je meč nešto tvrđi zbog svog samog duha. Ponovo Španija drži više loptu, a Hrvatska šutira kada ima prostora za to.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

Hrvatska - Španija Foto: Tanjug/AP

45. minut - POLUVREME! Imamo nulu nakon 45 minuta igre. Vidi se težina utakmice i nemamo baš preveliku šansu niti na jednoj strani.

44. minut - Nekako, čini se da "furija" gubi fokus i da ne može da iznađe sada rešenje. Dosta se kruži, dosta jalove igre i niti jedan udarac u okvir gola.

38. minut - Lopta je zaplesala po petercu Španije, ali tamo nije bilo nikoga da pokupi to ubacivanje po zemlji. Nastavili su "kockasti" da drže loptu, ali su bili odbijeni sve do svoje polovine odakle je morao da se gradi ponovo napad.

32. minut - Sada su komšije dosta konkretnije, a i vratile su balans u posedu lopte. Ivan Perišić se ubacio iz drugog plana, skočio i tukao glavom ka gornjem levom uglu, ali je Unai Simon bio blizu i skinuo je ovaj pokušaj.

26. minut - Po jedan korner sa obe strane, ali bez mnogo opasnosti posle njih. Čini se da su Hrvati mnogo više stegnuti nego Španci, ali da se polako opuštaju kako vreme promiče.

20. minut - Selekcija Hrvatske ne uspeva da se organizuje u ofanzivi i probije poslednji bedem Španije. Bez šuta za sada i sa više posla u odbrani.

12. minut - Odlično snalaženje Gavija koji je u dve finte šutirao izvan 16 metara, ali je poslao loptu pored leve stative.

10. minut - Hrvatska drži više loptu, ali je Španija uspela da uputi već dva udarca.

1. minut - POČELA JE UTAKMICA!

SASTAVI

Hrvatska: Livaković - Juranović, Šutalo, Erlić, Perišić - Brozović, Kovačić, Modrić - Pašalić, Ivanušec, Kramarić.

Španija: Simon - Navas, Le Norman, Laport, Alba - Rodri, Ruiz - Pino, Gavi, Asensio - Morata.

PRE MEČA

Hrvatska selekcija je do finala takmičenja stigla tako što je u Roterdamu savladala Holandiju sa 4:2 nakon produžetka, a "lale" su uspele u nadoknadi da dođu do 2:2 i produže dramu, ali ne zadugo.

Ponovo su komšije ostvarile veliki uspeh u fudbalu posle bronze na Svetskom prvenstvu u Kataru i srebra na Mundijalu u Rusiji, tako da su ponovo jako blizu da se okite velikim trofejom.

Sa druge strane će imati tradicionalno jaku Španiju koja je u jednom šahu uspela da savlada Italiju sa 2:1 i prođe u finale.

Nije "furija" kao što je nekada bila, kuburi se sa smenom generacija, ali hvata se zalet i baš ova titula Lige nacija bi mogla da bude povratak na prave staze.

Pre dve godine na prvenstvu Evrope su se dve reprezentacije sastale i Španci su uspeli da slave nakon produžetaka sa ogromnih 5:3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA