≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne prestaju problemi za Nejmara: Njegovom ocu zaprećeno hapšenjem, izrečena mu kazna preko milion dolara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otac brazilskog fudbalera je glavni za nadzor radova na luksuznom imanju i vili koju gradi fudbaler, a tokom gradnje je utvrđen veliki broj ekoloških prekršaja

  • 0
Neymar, Nejmar Foto: Tanjug/AP

Nejmarov otac, Nejmar da Silva Santos, umalo je uhapšen u četvrtak zbog toga što je nastavio sa radovima na fudbalerovoj vili u Mangaratibi uprkos zabrani.

On se svađao sa sekretarkom za životnu sredinu, Šajen Bareto kada su lokalni inspektori za zaštitu životne sredine, zajedno sa ekološkom vojnom policijom i agentima opštinske grupe za zaštitu životne sredine, došli na njegovo imanje kako bi prekinuli radove koje je on nastavio iako je i njemu i njegovom sinu zabranjeno dalje izvođenje radova.

Brazilski "UOL Sport" javlja da je Nejmar senior upozoren i da mu je rečeno da oni koji sprovode radove na luksuznoj vili fudbalera Pari Sen Žermena moraju da se edukuju.

Sve je počelo od objave na Instagram profilu Nejmarovog oca, koji je objavio da fotografiju da se na imanju gradi i veštačko jezero. To jezero, prema shvatanjima organizacija za zaštitu prirode i lokalnim vlastima, promoviše uništavanje šuma, uništavanje stena i skretanja rečnog toka.

Takođe, istragom je utvrđen veliki broj prekršaja počevši od skretanja rečnog toka, izvlačenje vode iz reke bez dozvole, izvlačenje vode za veštačko jezero, zemljani radovi, iskopavanje i pomeranje stena i kamenja bez dozvole.

Nejmaru starijem je izrečena novčana kazna od 822.000 funti zbog štete (oko 1.054.000 dolara) koju su radovi na njihovom imanju prouzrokovali.

(Telegraf.rs)

Video: Jezive životne priče fudbalera: Danas su mađioničari na terenu, a kao deca su proživeli pakao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA