≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rikelme pokazao da je majstor i mator sa stomakom: Emotivan dan za legendu Boke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fudbal u Argentini je na drugom nivou!

  • 0
Huan Roman Rikelme Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ukoliko biste pitali navijače Boke Juniors ko je za njih najveći fudbaler mišljenja bi bila podeljena. Dugačak je spisak legendarnih imena koji je prodefilovao kroz čuvenu "Bombonjeru", međutim u poslednjih 20-ak godina u očima pristalcia izdvaja se jedan ćovek.

Huan Roman Rikelme ostavio je neizbrisiv trag i na terenu i u srcima svih kojima je klub iz Buenos Ajresa u srcu. U dva mandata u svom dečačkom timu odigrao je po 194 meča, ukupno 388, postigao 92 gola i osvojio sve što je mogao. Prvenstvo Argentina pet puta, jedan Kup, tri puta Kopa Libertadores i po jednom Superkup Južne Amerike i Interkontinentalni kup. Impresivne brojke, međutim tek sada je fudbaleru upriličen oproštaj.

Rikelme je karijeru završio 2015. godine u dresu Argentinos Juniorsa, dok je poslednje utakmice za Đenovljane odigrao godinu dana ranije. To ipak nije sprečilo skoro 60 hiljada ljudi popunilo je tribine čuvenog zdanja kako bi još jednom pružili atmosferu koju čuveni "El Ultimo 10" i te kako zaslužuje.

Selekcija sastavljena od bivših igrača Argentine sastala se sa sličnom ekipom Boke Juniors. Između ostalih, na "Bombonjeri" su bili i Lionel Mesi, samo dan nakon što je nastupao i u oproštajnom meču Maksija Rodrigeza, zatim Leandro Paredes, Anhel Di Marija, Lionel Skaloni i mnogi drugi. Rikelme je na leđima nosio broj deset i natpis Maradona.

Jedan od pogodaka postigao je Rikelme i to na izuzetan način. Namestio se i sa ivice kaznenog prostora pogodio sam ugao mreže pokazavši da su godine samo brojka i da mu ni stomak ne predstavlja veliki problem.

Sjajni bivši ofanzivni vezista je 24. juna napunio 45 godina, istog dana kada i Mesi 36, a tokom karijere je nosio dres Barselone i Viljareala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA