≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Saznajemo: Nikolić krenuo na Kipar, pa završio u Partizanu!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Napadača Vojvodine izigrao jedan od kiparskih klubova, ali su crno-beli brzo reagovali i vratili ga u svoje redove

  • 32
Nemanja Nikolić, Filip Stojković Foto: FK Partizan

Peto pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku biće – Nemanja Nikolić (30), saznaje Telegraf! Spletom čudnih događaja u kojima su u prethodnih 48 sati akteri bili napadač Vojvodine i jedan od klubova sa Kipra, doprineli su da Nikolić na kraju završi u Humskoj, gde će potpisati dvogodišnji ugovor, čini se – na obostrano zadovoljstvo!

Sticajem neverovatnih okolnosti Partizan je u svoje redove vratio Nikolića, koji je do subote ujutru “jednom nogom” bio na Kipru, sa dobrim ugovorom u rukama, ali se zbog nepoštovanja dogovora zainteresovanog kluba na kraju vratio u Humsku!

Priča ide otprilike ovako: napadač je nekoliko dana pregovarao sa jednim od kiparskih klubova, postigao dogovor o dužini trajanja ugovora, plati na godišnjem nivou, obećao da će isposlovati i “čiste papire”, jer je sa Vojvodinom imao džentlmenski dogovor da će ga pustiti bez obeštećenja ukoliko se pojavi opcija koja će ga zaniteresovati, da bi na kraju bio izigran od strane potencijalnih poslodavaca.

Kada su shvatili da je Nikolić slobodan, da je raskinuo ugovor u Novom Sadu, Kiprani su mu poslali značajno izmenjene uslove od dogovorenih, pokušavajući da “obore” zaradu igrača i iskoriste činjenicu da je bez kluba. Igrač i agent-posrednik su nekoliko puta pokušali da objasne, da neće biti dogovora ukoliko se ne ispoštuje pređašnje obećanje, no, kiparski klub je “igrao na tankoj žici” i prosto naveo samog Nikolića da odustane.

Priča je preko jednog od posrednika u nedovršenom poslu došla nekako i do Partizana, koji je upravo minulih sedmica poslovao na tom tržištu, u transferu golmana Aleksandra Jovanovića i “lampica se upalila”.

Kako crno-beli nameravaju da angažuju dva napadača u tekućem prelaznom roku, reagovali su istog momenta, stupili u kontakt sa Nikolićem, koji se kao veliki “partizanovac” nije se dvoumio kada se pojavila mogućnost da se vrati među crno-bele. Tim pre što mu je plasirana ideja o njegovoj evetualnoj ulozi u timu u nastajanju, drugačijem igračkom doprinosu shodno kvalitetima koje poseduje, ali i iskustvu značajnom za mlađe igrače u timu.

Partizan je brzo poslao ugovor igraču, sve je bilo “na mestu”, kako su dve strane pre toga usmeno dogovorile i nije bilo nijedne prepreke da se saradnja obnovi.

Nemanja Nikolić Foto: FK Partizan

Od Kraljeva do Saudijske Arabije...

Nikolić je pre novosadskog kluba branio boje Sloge iz Kraljeva, odakle je rodom i Grblja u mlađim selekcijama, a u crnogorskom timu je potpisao i prvi profesionalni ugovor.

Otkupio ga je zatim ruski Rostov, gde je proveo tri godine, a potom prešao u kazahstanski Aktobe. Povratak u srpski fudbal je usledio 2017. godine, kada je potpisao za Spartak iz Subotice i ubrzo, u tandemu sa Đorđem Ivanovićem, postao jedan od najtraženijih igrača lige.

Sam je tada odabrao Partizan i sasvim dobro počeo avanturu u Humskoj, ali kako je 2018. godine sezona za crno-bele bila turobna, sa promenom tri trenera, sledećeg leta je poslat u Vojvodinu na pozajmicu, kasnije i u Spartak iz Subotice, gde je opet sjajno igrao.

Trener Aleksandar Stanojević je želeo da ga vrati među crno-bele, međutim, igrač i klub su dobili ponudu Al Reda iz Saudijske Arabije i odlučeno je da se ipak odradi transfer i zaradi novac.

Posle avanutre na Bliskom istoku, obreo se sa Zoranom Tošićem u Tobolu, zatim ponovo u Spartaku, odakle ga je prošloga leta angažovala Vojvodina,

U Partizanu će Nikolić, poput Šćekića, imati i igračku i ulogu “mentora” mlađim igračima u svlačionici. Na terenu bi trebalo da donese drugačija rešenja, jer se radi o tehnički prefinjenom, lucidnom fudbaleru, sa sjajnim pregledom igre, koji je više “paker” udarnom napadaču.

Novi fudbaler crno-belih bi u ponedeljak trebalo da se priključi ekipi na pripremama u Sloveniji, zajedno sa Frankom Kanuteom, sa kojim će prvo obaviti lekarske preglede, a potom krenuti put Pohorja...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodny

    1. jul 2023 | 16:20

    Pravimo tim za napad na treće mesto.

  • Filip

    1. jul 2023 | 16:21

    Pa ovaj je u Vojvodini ulazio 15 minuta pred kraj utakmice...

  • Riki

    1. jul 2023 | 16:26

    Eto koga oni dovode kao zamenu za Rikarda... Pavlovic i Nikolic, strasan tandem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA