Vreme čitanja: oko 3 min.

E, ova Zvezda obećava

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nova Zvezda već obećava, a prostora za napredak ima još mnogo

  • 16

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su "Pari Premijer Kup" u Sankt Peterburgu, i tako kompletirali i drugi deo priprema, koji su odradili u Rusiji.

Slavili su crveno-beli i protiv Fenerbahčea, možda i najozbiljnijeg protivnika na ovim pripremama, sa velikih 3:1, i tako, još jednom pokazali da su spremni za izazove koji ih očekuju u grupnoj fazi Lige šampiona, kao i za borbu na dva fronta, u Kupu i Superligi Srbije.

Ipak, ono što je ostavio poseban utisak na ovim pripremama, jeste neka nova, unapređena, brža i agresivnija Zvezda.

Svojim dolaskom, Barak Bahar je doneo na Marakanu ono što se dugo čekalo - osveženje. Gurnuo je mlade igrače u "vatru", dao im značajnu minutažu, a sve to je rezultiralo novim, "evropskim" nivoom fudbala.

Moglo se već posle trijumfa nad Zenitom naslutiti da bi euforija, kako vreme bude odmicalo mogla da probije "plafon", i to potpuno opravdano.  Zvezda dugo nije delovala bolje protiv inostranih timova.

Osetili su to na svojoj koži i azerbejdžanski Nefči i turski Fenerbahče, a ono što posebno može da raduje Bahara i njegov stručni štab, jeste efikasnost. Šampion Srbije je na tri meča u "Pari Premijer Kupu" postigao čak devet golova, što je u proseku tri po meču.

I to, u mečevima protiv klubova koji itekako imaju evropski renome.

Nazire se Baharova vizija, vide se finese, i rezultati rada pod komandom izraelskog stručnjaka. I nova pojačanja su uspela da se uklope u tim, a nova formacija itekako ima potencijal.

Formacija sa tri centralna defanzivca, dva "ving" beka i dva napadača itekako se pokazala na delu. Zvezda je na devet postignutih, primila svega dva gola, što itekako može da raduje. A uz to, kada je reč o ofanzivi, konačno je došla ona agresivnost, i pritisak, koji je došao do izražaja od kada je Bahar počeo da forsira igru sa dva isturena napadača.

Nema sumnje, najveća otkrovenja ovih priprema su mladi igrači, ali treba istaći i da su pojačanja itekako opravdala očekivanja za sam početak.

Žan-Filip Kraso je demonstrirao celokupno fudbalsko znanje koje poseduje, pokazavši da bi svojim kreacijama i lucidnošću itekako mogao da bude "mozak" nove Zvezde, igrač koji će napraviti razliku.

Baš to se videli i protiv Fenerbahčea, pogotovo kod prvog pogotka, kada je upravo Kraso odradio veći deo posla, stvorio prostor i na "tacni servirao" loptu Piteru Olajinki, koji je uradio ono što se od njega i očekuje, postigao gol.

Upravo nigerijski fudbaler pokazao je da je svojim dolaskom na Marakanu doneo ono što je trebalo Zvezdinom napadu - agresivnost, a u isto vreme i smirenost pri realizaciji. A u tandemu sa Krasoom, moglo bi to da bude itekako dobro.

Nametnuli su se i Zvezdini "klinci", Mijatović, Šljivić i Nedeljković, a i Vladimir Lučić iz meča u meč pokazuje da itekako želi, i može da se nadmeće za mesto sa starijim fudbalerima.

Nova Zvezda već obećava, a prostora za napredak ima još mnogo. Treba samo oprezno raditi na "brušenju" tima, a ruku na srce, treba se nositi i sa nivoom euforije, koji je iz dana u dan sve veći i veći.

Ipak, ono što je jasno - ova Zvezda obećava.

(Telegraf.rs)

Video: Lučić ušao u kazneni prostor i poslao loptu iza leđa golmana Fenerbahčea

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DK

    13. jul 2023 | 18:01

    Partizanovac sam, ali sam gledao Zvezdu na turniru i mogu da kazem samo SVAKA CAST za igru! … Igrati protiv Zenita, Fenera…a ne kao ovi moji sa DRAVOM!

  • oseća se

    13. jul 2023 | 17:47

    nedostatak šilje

  • 5

    13. jul 2023 | 17:35

    E I ovaj franjizan OBEĆAVA...PLEJ AUT OSIGURAN🌟🌟🌟

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA