≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saznajemo: Partizan dovodi zamenu za Rikarda Gomeša, Brazilac stiže u Humsku!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fudbaler stiže iz redova Nefčija, gde je igrao kao pozajmljeni igrač Džef junajteda

  • 9
Mateuš Saldanja Foto: Grigory Sysoev / Sputnik / Profimedia

Mateus Bonifacio Marinjo ili jednostavnije – Saldanja (23), velika je želja Partizana u letnjem prelaznom roku. Brazilski fudbaler, inače član japanskog Džef junajteda Čibe, na pozajmici u Nefčiju, pojačaće napad crno-belih kao direktna zamena za Rikarda Gomeša, koji je pre mesec dana prodat u Katar.

Angažovanje Saldanje je trajalo skoro dvadesetak dana, jer je Brazilac imao komplikovanu situaciju usled pozajmice u Nefčiju, koja ističe 31. decembra. Upravo zbog toga su crno-beli morali da se naoružaju strpljenjem, da odaberu i pravu strategiju, koja je podrazumevala apsolutnu diskreciju, jer azerbejdžanski klub nije želeo da se odrekne svog najboljeg fudbalera tek tako.

Zato su u Humskoj prvo organizovali sastanak sa agentom igrača, inače Portugalcem, koji je u tajnosti sredinom sedmice boravio u Beogradu, ugovorio uslove igrača, ali i strategiju njegovog “oslobađanja” iz Nefčija, odnosno transfera iz Džef junajteda kome nije smetalo da proda fudbalera crno-belima.

Prelazak na drugu fazu je podrazumevao ponudu Japancima, što je Partizan odmah učinio, potom i raskid pozajmice, koji nije bio jednostavan (određeni penali), ali je i to na kraju uspešno obavljeno, pa više nije bilo prepreka da se transfer zaključi!

Prednost u odnosu na druge mladost i veština

Mateuš Saldanja, FK Nefči Foto: Maksim Konstantinov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Saldanja je fizički snažan napadač, koji se bolje služi levom nogom, tipičan Brazilac sa dobrom tehnikom, jak “na lopti”, sa smislom za igru, odličan u situacijama jedan na jedan, ali i voljan da sarađuje sa drugim igračima u napadu. Sposoban je da igra i bočnog napadača, jer ima dobru brzinu, a uz to je i odgovoran u defanzivnim zadacima, što mu je dalo prednost u odnosu na druga rešenja koja su razmatrali u Partizanu.

Mladi Brazilac je karijeru počeo u omladinskim selekcijama Santosa i Baije, gde je i potpisao prvi profesionalni ugovor, ipak, u domovini se zadržao samo dve sezone, da bi se potom obreo u Japanu. Prvo kao pozajmljeni fudbaler pomenutog Džef junajteda iz Čibe, koji je posle godinu dana aktivirao otkupnu klauzulu i doveo ga u svoje redove.

Zadržao se u Japanu do leta 2022. godine, te je prešao u redove kineskog superligaša Čengdu Rongčenga, da bi ga samo šest meseci kasnije angažovao Nefči iz Bakua, gde je jedan od najboljih fudbalera pomenutog tima u proteklom periodu.

Crno-beli, koji su preporuku dobili od jednog od najboljih skauta u Evropi, smatraju da Saldanja može da doprinese ideji “ubrzanja” i podmlađivanja ekipe, koja bi, sem rezultatskog, imala i ekonomski benefit u budućnosti.

(Z. Ivković)

Video: Severina: Čuo sam za večiti derbi, spreman sam da pobedim Zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    24. jul 2023 | 13:34

    Saldanja i Severina igraju za Partizanku

  • GP

    24. jul 2023 | 14:48

    Igrao u Nefciju kao pozajmljen igrac iz Dzef junajteda!!! Pobogu, ljudi, gde ih samo nalazite? I ovo zovete pojacanjima?

  • CZV

    24. jul 2023 | 13:57

    Ovaj isti firminjo u faci,zapamtio sam ga sad kad je "igrao" protiv Zvezde,nije ga bilo nigde,kao sto nema ni njegovog budućeg kluba nigde..😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA