Vreme čitanja: oko 1 min.

Terzić dobio pitanje o Mamiću, Dinamu i transferima: "Ne zaboravite jednu stvar kada je u pitanju Hrvatska..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Meni je sada jako važno i značajno što smo Dinamo pretekli", poručio je Terzić između ostalog

  • 3
Zvezdan Terzić Foto: FK Crvena zvezda

Gostujući u emsiji "Oko" na RTS-u, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić otkrio je tri razloga zbog čega srpski šampion i dalje nije na nivou prodaja igrača po kojima je zagrebački Dinamo postao prepoznatljiv.

Na konstatacuju voditelja da Zvezda i dalje čeka nekih ozbiljnijih osam cifara za transfer, kao što je to radio Terzićev prijatelj Zdravko Mamić, direktor crveno-belih je rekao:

- Ne zaboravite da je hrvatska reprezentacija vicešampion sveta ili polufinalista svakog Svetskog prvenstva. I da su dominantna fudbalska zemlja u Evropi. Dominanta. A mi pravimo praznik kad se plasiramo. Hrvatski igrači su se pokazali kao kvalitetni i bolji. Igraju dominantu ulogu u najvećim evropskim klubovima i moramo da priznamo da imaju bolje igrače. I pozicionirali su se na tržištu - rekao je Terzić i dodao:

- To je prvi razlog, a drugi je jako bitan, a to je što je Hrvatska zemlja Evropske unije i njihovi igrači nisu stranci. Naši jesu. Dakle, naš igrač mora da bude za klasu bolji od ostalih da bi zauzeo mesto stranca. Treća stvar, Zvezda je klub koji raste. Mi kad smo krenuli u ovaj projekat 2014. godine bili smo, ne u podrumu, nego na minus 10. U to vreme Dinamo je bio stalni učesnik LŠ i prodavao igrače za velike sume. Meni je sada jako važno i značajno što smo Dinamo pretekli i sa koeficijentima i po rankingu, što je srpska liga ispred hrvatske po nacionalnom rankingu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    25. jul 2023 | 21:41

    Dinamo i dalje kao klub ima bolji koeficijent, ali nacionalni koef. je druga priča ,jer Dinamo nije imao pomoć nekog drugog kluba, kao Zvezda od Partizana. Zato Dinamo mora u kvalifikacije.

  • Vlado

    25. jul 2023 | 21:44

    Tesko pada cinjenica da,kako rece Terzic:"U Srbiju pravimo slavlje kad se plasiramo na neko takmicenje a Hrvatska je vicesampion svijeta".I u pravu je Terzic.Zivimo za dan kada ce FSS usloviti selektora reprezentacije uspjehom,a ne da mu sramotno cuva ledja,pravda ga za poraze I lose igre,pravdajuci tako i svoj nerad u savezu.Zivimo za dan kada ce ubijedjene fudbalske velicine iz saveza osjetiti gnijev navjaca reprezentacije i shvatiti da u Njemackoj,Francuskoj,Italiji bi bili otjerani i stavljeni na stub srama cijele zemlje.Treba da direktor reprezentacije,presjednik saveza I razni odbori,shvate da nije savez zbog njih nego oni zbog saveza!Koga je briga za njihovo manekensko pojavljivanje na stadionima sirom svijeta,sve o trosku saveza!Za bezvoljno igranje u reprezentaciju Vlahovica,Segeja Savica,Kostica,Tadica..treba da se srame FSS I selektor!Muka je od njih!

  • Miša

    25. jul 2023 | 20:16

    De, pomeni i po čemu ih nismo pretekli. Ne samo transferi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA