≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvanično: Mateuš Saldanja je novi napadač Partizana, ovo su detalji transfera!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brazilac parafirao ugovor na četiri godine sa crno-belima

  • 22
Mateuš Saldanja, FK Nefči Foto: Maksim Konstantinov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Brazilski internacionalac – Mateuš Saldanja (23) i zvanično je fudbaler novi Partizana, što je Telegraf prvi i najavio. Crno-beli su konačno postigli dogovor sa Nefčijem, gde je napadač igrao kao pozajmljeni fudbaler, još ranije su to učinili sa japanskim Džef junajtedom, te će Saldanja potpisati četvorogodišnji ugovor sa klubom iz Humske i odmah se priključiti treninzima.

Crno-beli će Japancima isplatiti obeštećenje od 1.300.000 dolara, čime se Brazilac svrstava u jedno od najskuplje plaćenih pojačanja u ovom veku.

Saldanja je još u ponedeljak rano ujutri stigao u Beograd, prošao odmah i lekarske preglede, a onda su i igrač, Džef junajted i Partizan morali da čekaju Nefči kako bi se transfer kompeltirao transfer.

“Sporohodni” Azerbejdžanci, da li nenamerno ili pomalo iz osevete (što im je odveden najbolji igrač) od prošle srede su “mrcvarili” preostale tri strane u dogovoru, pod izgovorom da im treba vremena da pronađu novog igrača, ali da to neće dugo trajati. Of toga “neće dugo trajati” ceo slučaj se polako pretvarao u sapunicu, dok sam Saldanja nije rekao treneru Adrijanu Mutuu da ne želi više da se zadržava u Nefčiju, već isključivo da potpiše ugovor sa Partizanom.

To je za nijansu ubrzalo proces, ali ga nije rešilo, pa se igrač odlučio na radikalniju metodu, dok na kraju nije naprosto seo u avion i doputovao u Beograd. Tada je i ljudima iz Nefčija bilo jasno da je “igranki” kraj i da više nemaju kontrolu nad igračem, koji zapravo i nije njihov, ali je imao važeću pozajmicu do 31. decembra. Na kraju su Nefči i Džef junajted potpisali raskid pozajmice i put ka zaključenju transfera napadača u Partizan je bio apsolutno prohodan.

Saldanja je u februaru stigao u Nefči, do kraja sezone je odigrao ukupno 20 mečeva u prvenstvu u Kupu, postigao pet golova i upisao jednu asistenciju. Pre toga je odigrao 48 mečeva (četiri gola i asistencija) za japanski Džef junajted i 19 utakmica za kinseski Čngdu Rongčeng (tri gola, pet asistencija), odnosno odnosno 26 mečeva za Baiju odakle je i pošao na Daleki istok.

Saldanja će u Humskoj imati ulogu prvog napadača, sa njim će minutažu deliti Nemanja Nikolić i Aldo Kalulu (polušpic), a izvesno je da će ekipu napustiti Andrija Pavlović koji je angažovanjem Brazilca postao prekobrojan.

Promocija Saldanje zakazana je za petak, a Partizan čini sve da igrač što pre dobije sertifikat, kako bi već u subotu bio u protokolu za meč protiv TSC-a na otvaranju Superlige od 21.00 u Bačkoj Topoli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    27. jul 2023 | 12:07

    Nije se video protv Zvezde na turniru u Rusiji, ocekujem da njegov novi klub protiv Zvezde primi najmanje isto golova kao Nefci

  • ZALE GROBAR

    27. jul 2023 | 13:10

    Dobra je ova ekipa Partizana samo da Duljaj igra tim, imamo bolji ekipu od OPAJDARE, samo da se sudijska organizacija uozbilji.

  • Leo42

    27. jul 2023 | 12:28

    Svake godine pretite i nista😀😀😀😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA