Vreme čitanja: oko 6 min.

Glazer otkrio da mu je Natho pomogao da se useli u stan: Borjan je uradio šta je uradio, sad je na mene red

Vreme čitanja: oko 6 min.

Izraelac poručuje da želi da se dokaže i navijačima, i saigračima, i klubu

  • 0

Nije dugo trebalo Omriju Glazeru da osvoji srca navijača Crvene zvezde i dokaže im da je više nego dostojna zamena za dugogodišnjeg kapitena Milana Borjana.  Izraelac je ovog leta stigao na stadion "Rajko Mitić" i već u pripremnim utakmicama pokazao neosporni kvalitet.

Pojedine njegove odbrane iz mečeva protiv Fiorentine, Zenita, Fenerbahčea su naterale sve koji su gledali da mu aplaudiraju i nema sumnje da je srpski šampion dobio vrhunskog golmana.

  • Navijači vas već zovu Robokap?

- Ne znam da čitam srpski, pa moraš da mi prevedeš. Obično ne čitam komentare, a i ne razumem. Mislim da je bolje tako. Lepo je što pišu lepe stvari. Želim da im pokažem u svakoj utakmici kakav sam golman. I naravno, želim da nastave da pišu dobre stvari.

  • Navijači misle da ste odličan naslednik Borjanu, šta mislite o tome?

- Mislim da je neverovatno i za mene i za tim, želim da pokažem kvalitet. Nastaviću da pokazujem i da napredujem svakog dana. Da radim na stvarima koje mogu da unapredim svakodnevno. I kao tim da se unapređujemo.

Omri Glazer Foto: MN Press
  • Da li ste očekivali da ekipa tako dobro igra u predsezoni, niste izgubili utakmicu, pobeđivali ste s visokom razlikom, imali ste sjajne odbrane? Da li ste očekivali da "kliknete" tako brzo?

- Znao sam da imamo kvalitet od prvog dana i znao sam šta možemo da postignemo, kakav fudbal možemo da igramo. Povezali smo se vrlo brzo. Neverovatno da smo od prve sekunde pokazali naš kvalitet, naš napadački stil fudbala. Iznenadilo me da smo se povezali tako brzo. Ali sam znao da smo kvalitetni od početka. Nije iznenađenje za mene da igramo tako dobro.

  • Da li ste dugo razmišljali kad su trener Bahar i Crvena zvezda pozvali?

- Ne. Odmah sam rekao da. Neverovatno je za mene što sam u Zvezdi. To je veliki klub sa velikom istorijom i neverovatan tim. I više sam nego srećan što sam do sada pokazao svoj kvalitet i nastaviću tako.

  • Veliki izazovi dolaze, da li mislite da ovaj tim može da prođe dalje u Ligi šampiona ili u Ligi Evrope ako budete treći u grupi? Da li mislite da je moguće da budete na jednom od prva dva mesta u grupi?

- Mislim da s našim kvalitetima imamo dobru šansu. Naravno, drugačije je kad igramo na svom stadionu, s našim navijačima. Svaki tim koji dođe, biće mu teško zbog atmosfere, ali takođe želimo da pokažemo svoj kvalitet i da igramo naš stil. Mislim da možemo da ostvarimo sjajne stvari ove sezone.

Omri Glazer Foto: MN Press
  • Imate li neke želje za žreb Lige šampiona?

- Ne. Mislim da svaki tim u Ligi šampiona je sjajan. Bilo koji tim da dođe, biće to neverovatno iskustvo. Kao što sam rekao, želimo da pokažemo naš kvalitet protiv bilo kog tima.

  • Dobili ste ovacije od navijača kada ste izlazili iz igre protiv Fiorentine, kako ste se osećali i koliko vam to znači?

- Vrlo mi je važno da počnem na dobar način. Neobično je da golman izlazi iz igre tokom utakmice, mislim da mi je prvi put da sam dobio ovacije tokom utakmice. Bilo je lepo, naravno. Ali nadam se da ću na sledećoj utakmici igrati 90 minuta. Ali želim da pokazujem svoj kvalitet u svakoj utakmici i da pokažem navijačima ko sam.

  • Došli ste ovde da zamenite bivšeg kapitena i legendu među navijačima, Milana Borjana, da li ste osećali pritisak zbog toga?

- Ne. Pitali su me na prvoj konferenciji kada sam potpisao to pitanje. Borjan je neverovatan golman. Bio je šest godina u Zvezdi, uradio je neverovatne stvari, ostvario uspehe, osvojio trofeje. Ono što je Borjan uradio, uradio je. Niko ne može da mu to oduzme. Ali ja želim da pokažem svoj kvalitet i da pokažem ko je Omri, i navijačima i saigračima i klubu. Želim da pokažem svoj kvalitet, a Borjan je uradio, šta je uradio. Sad je na mene red.

Omri Glazer Foto: MN Press
  • Koliko ste znali o Crvenoj zvezdi, Beogradu i Srbiji pre nego što su vas pozvali da dođete?

- Naravno da sam znao. Crvena zvezda je veliki klub u svetu. Ovo mi je prvi put da sam igrao na ovom stadionu. Bila je neverovatna atmosfera, nisam znao. Pričao sam sa igračima iz Makabi Haife pre nego što sam došao, pitao kakva je atmosfera na stadionu, jer su igrali ovde. I rekli su mi, ali ne možeš da osetiš to dok ne igraš. Kad igraš drugačiji je osećaj. Bolje je kad igraš na domaćem terenu, uz podršku navijača možeš da uradiš sve. Svi kažu dobre stvari o stadionu, o klubu. Pričao sam i sa Veredom koji je igrao ovde, i rekao je samo sjajne stvari. Kad sam dobio ponudu, pokušao sam da što pre uradim sve da potpišem.

  • Šta vam je trener Bahar rekao kada vas je zvao?

- Više sam razgovarao sa trenerom golmana, jer sam ga poznavao. Ali prvog trenutka kada me je pozvao i rekao da me žele, rekao sam da. Hajde da sredimo stvar sa mojim bivšim klubom i pokušali smo da uradimo to što je brže moguće. Moj bivši klub je mnogo pomogao sa prelaskom. Proveo sam tamo dve sjajne godine. Predsednica me poštuje. I kada sam rekao da je ovo veliki korak u mojoj karijeri, velika prilika da igram u Ligi šampiona i da igram u velikom klubu kao što je Crvena zvezda. Ona je pokušala da razmišlja i o svom klubu, ali je pomogla u prelasku mnogo.

  • Neko vreme ste već ovde, koliko znate o drugim srpskim klubovima, vašim protivnicima u Superligi?

- Znam za Partizan i koliko je važan derbi. Jedva čekam da osetim tu emociju i atmosferu pred derbi. Ima mnogo timova u ligi, mnogo teških mečeva. Drugačiji je stil fudbala, jer većina timova će igrati čvrsto protiv nas, neće se otvarati kao Fiorentina ili Zenit. Biće to drugačije za nas. Ali kao što sam rekao imamo kvalitet i imamo različite stilove igre, igramo napadački fudbal, da dajemo golove, pritiskamo, kontrolišemo loptu...

Omri Glazer Foto: MN Press
  • Da li ste imali priliku da obiđete Beograd, vidite neka mesta?

- Ovde sam proveo tek dve nedelje, jer smo posle kampa otišli u Rusiju. Ali tokom te dve nedelje sam video malo. Za sada je sjajan. Restorani, ljudi... Sa ženom sam bio na reci, bili smo u crkvi. Ali imamo još mnogo da istražujemo. Vrlo lep grad. Ako imaš neku preporuku, reci.

  • Da li ste probali srpsku hranu?

- Daj mi neki primer.

  • Ćevapi, ajvar, pljeskavica?

- Nisam, ali želim da probam. Do sada nisam, ali ako znaš neki dobar restoran, možeš da mi pošalješ.

  • Bilo koji restoran u Skadarliji, to je stari deo grada u centru.

- Nisam bio tamo, bili smo na reci u nekim restoranima, išli smo u kafiće. Do sada nisam bio, ali imam dosta vremena sada.

  • Preporučujem vam da odete tamo.

- Okej, naravno. Ići ću sa saigračima. Pokazaće mi neki restoran.

Omri Glazer Foto: MN Press
  • U Beogradu ste sa suprugom, kako se njoj dopada, da li se prilagodila?

- Ona se oseća vrlo dobro. Svi su nas dočekali perfektno. Bila je na utakmici protiv Fiorentine i kaže da je bila neverovatna atmosfera. Rekla mi je: "Vau, navijači su neverovatni". Dobro je da smo pobedili i upisali dobar rezultat za nas. Ona želi da nastavi da dolazi na utakmice i istražuje grad. Do sada joj je dobro u gradu i klubu.

  • U Partizanu igra vaš sunarodnik, Bibars Natho, da li ste razgovarali s njim ili razmenili neke poruke?

- Naravno da sam pričao s njim i pre, a sada mi je pomogao u nekim stvarima. On je vrlo dobar momak, igrali smo zajedno u reprezentaciji, bio mi je kapiten. Pomogao mi je sa useljenjem i pre nego što sam došao preporučio mi je gde da živim, stvari koje mogu da radim...

U galeriji ispod pogledajte fotografije Glazerove supruge Šire.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte aplauze i ovacije Delija za Glazera na meču sa Fjorentinom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA