Vreme čitanja: oko 1 min.

Navijači uperili pištolj u lice igračima i pretili im: Posle oproštaja legendarnog Godina pretnje upucavanjem

Vreme čitanja: oko 1 min.

I sve se to desilo posle oproštajne utakmice jednog od legendarnih fudbalera

  • 0
Navijači, FK Velez Sarsfild Foto: Profimedia

Fudbal u Južnoj Americi nikada nije bio samo sport. Nekada se on pretvori i u borbu za goli život samih fudbalera. Upravo tako nešto se dogodilo još jednom u Argentini posle utakmice između Velez Sarsfilda i Hurakana.

Nakon meča, koji je inače bio poslednji u karijeri legendarnog Dijega Godina, njegovi dosadašnji saigrači su doživeli napad od strane ogorčenih navijača. Velez je izgubio tu utakmicu i besni fanovi su im napravili sačekušu u trening kampu na stadionu nekoliko sati posle meča kada su se vratili.

- Stigli smo kako bismo uzeli svoje automobile i otišli kući. Izašli smo i bio je mrak kada su naišli automobili 'Barra Brave'. Bilo ih je verovatno pet ili šest - počeo je priču za argentinski ESPN napadač Đanluka Prestijani.

- Udarili su me dva puta po licu dok su me držali za jaknu. Bio sam previše uplašen, a moji saigrači nisu hteli da idu kući da ih neko ne bi pratio. Čak su jednom od njih rekli: 'Izađi iz auta ili ću te upucati dvaput u noge - ispričao je 17-godišnji napadač, dodavši da ga taj incident tera na razmišljanje o ostanku u klubu.

Pretnje je dobio i Leonardo Hara.

- Stali su automobilom ispred mene, hteli su da izađem iz svog i rekli da će me upucati u noge.

Osim njih dvojice žrtve napada su bili i Santijago Kastro i Fransisko Ortega.

Nakon incidenta trener je obavestio upravu kluba da ekipa neće trenirati dok se igračima ne garantuje sigurnost, a lokalni mediji kažu da su igrači odlučili da ne podnesu prijave policiji, ali su svakako morali da daju izjave u sklopu istrage.

(Telegraf.rs)

Video: Kako su kažnjeni fudbaleri Fjorentine posle debakla na Marakani

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA