≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Teške muke Junajteda na otvaranju: Varan posle akcije "iz igrice" jedva srušio Vulvse na Old Trafordu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pobeda je ostvarena, ali igra Đavola ne obećava

  • 0
FK Mančester junajted Foto: Tanjug / AP

Fudbal je nekada nepravedan. Odigrali su igrači Vulverhemptona sjajnu utakmicu na "Old Trafordu", a na kraju će se kući vratiti bez bodova. Imali su veliki broj šansi, namučili golmana Onanu, a na kraju je jedna majstorija Đavola odlučila da Junajted stigne do pobede - 1:0 (0:0).

Daleko od toga da su igrom fudbaleri Mančester junajteda mogli da zadovolje navijače. Ponovo se ispostavilo da je napad prilično "tup" napred, pa je samim tim bilo dosta problema da se lopta na kraju smesti iza leđa golmana Vulverhemptona.

Štaviše, gosti sa Molinea su se fenomenalno snašli u takvoj postavci igre i neretko su iz kontri imali fenomenalne šanse da dođu do gola na ovom meču. Da je bilo malo više sreće, možda bi i oni otišli sa Teatra snova uzdignutih ruku.

Jer upravo je Vulverhempton i imao dve najveće prilike u prvom delu igre preko Mateusa Kunje u 27. minutu iz kontre, kada je lopta otišla pored stative, a onda i u 33. minutu kada je šutirao levo od gola.

FK Vulverhempton Foto: Tanjug / AP

Sa druge strane, Markus Rašford bio je gotovo u potpunosti zatvoren, a ni drugi igrači Junajteda nisu bili u nekim izglednijim šansama osim one u nadoknadi prvog dela kada su Entoni i Varan imali šansu da dovedu Đavole u prednost.

Nastavio je Kunja da preti, u 49. minutu je pogodio i stativu, potom je na muke stavio Onanu šest minuta kasnije, a pošto gosti nisu iskoristili svoje prilike, stigla je kazna na drugoj strani.

U akciji kao iz video igrice, Aron Van-Bisaka je utrčao u kazneni prostor, bocnuo je loptu i ubacio je na peterac, gde je spremno glavom čekao Varan, koji je uspeo da je smesti u mrežu za olakšanje ama baš svih navijača sem gostujućih na Old Trafordu.

No, ni to nije bio kraj muka Junajteda. Usledila je apsolutna inicijativa Vulvsa na kraju utakmice. Silva je propustio dve šanse u dva minuta, potom još jednu u 90. minutu, a zatim su šutevi nastavili da se ređaju jedan za drugim u nadoknadi vremena.

Pa ipak, Junajted je i to uspeo da preživi. Gledao se i VAR, tražili su penal fudbaleri Vulvsa, ali na kraju ga nisu i dobili. Možda tako i nepravedno ostavši bez ijednog boda.

PREMIJER LIGA - 1. KOLO

Petak

Barnli - Mančester siti 0:3 (0:2)

Subota

Arsenal - Notingem Forest 2:1 (2:0)

Bornmut - Vest Hem 1:1 (0:0)

Brajton - Luton 3:1 (1:0)

Everton - Fulam 0:1 (0:0)

Šefild junajted - Kristal Palas 0:1 (0:0)

Njukasl - Aston Vila 5:1 (2:1)

Nedelja

Brentford - Totenhem 2:2 (2:2)

Čelsi - Liverpul 1:1 (1:1)

Ponedeljak

Mančester junajted - Vulverhempton 1:0 (0:0)

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: "Ma, kakva Premijer liga, ovo je ludilo": Poznati Jutjuber iz Londona došao na derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA