Vreme čitanja: oko 2 min.

Istorija se ponavlja: Stanojević prepustio pojačanje Partizanu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kao nekada sa Rikardom Gomešom, bivši trener crno-belih odustao od Gajasa Zahida kad je čuo da je klub iz Humske u trci za istim igračem

  • 11
Aleksandar Stanojević Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nije prvi puta da želje Partizana i trenera Aleksandra Stanojevića u prelaznom roku poklapaju, a da u tom trenutku ne sarađuju, nije takođe ni prvi put da bivši šef stručnog štaba u dva navrata odustaje od igrača zbog kluba iz Humske. Gajas Zahid, koji je novo pojačanje crno-belih, je u tekućem prelaznom roku bio na meti Konjespor, koju Stanojević predvodi sa klupe, ali kada je čuo da igrača žele i Beograđani – odmah se povukao. i prepustio vezistu svom bivšem klubu.

Stanojević u Konjispor takođe vrši prilično veliku rekonstrukciju tima i u jednom momentu je imao “na radaru” upravo Gajasa Zahida, možda čak i pre nego što je igrač “zapao za oko” ljudima iz Partizana, jer je proteklog proleća mogao da ga isprati u turskoj Superligi, odnosno u Ankaragučuu.

Ipak, u momentu kada su se crno-beli zainteresovali i kontaktirali fudbalera, Stanojević je saznao za tu informaciju, raspitao se da li je to istina i kada je dobio potvrdan odgovor – povukao se iz trke za igrača, prepustivši ga Partizanu. Posle nekoliko dana trener Konjespor je angažovao drugo rešenje na istoj poziciji iz Galatasaraja, pa je u ovoj sedmici Partizanu bio otvoren put u pregovorima sa Gajasom Zahidom.

Rekosmo već da nije prvi put da Stanojević reaguje na taj način, pošto je sada već davne 2018. godine Partizan je u letnjem prelaznom roku takođe posegao za velikom rekonstrukcijom tima i tada je kao prva meta označen Rikardo Gomeš, u tom trenutku najbolji strelac portugalske Druge lige.

Stanojević je u tom momentu bio trener Al Kadisije iz Saudijske Arabije, imao je na raspolaganju milionski budžet za napadača i takođe je imao Rikarda kao prvu opciju. Ipak, saznao je da i Partizan želi napadača, okrenuo je ljude u klubu da se uveri da li je to istina i kada se uverio da jeste – odustao je i prepustio ga crno-belima. Ispostavilo se da je Rikardo te sezone bio najbolji strelac u Srbiji, već sledećeg leta je prodat za 3.500.000 evra, a kasnije je sarađivao sa Stanojevićem i to upravo u Humskoj, da bi i ovoga leta Partizan na njegovoj prodaji još jednom profitirao - 1.500.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatko Psihopata

    22. avgust 2023 | 21:17

    Pozdrav najboljem treneru i najvećem navijacu Partizana među trenerima!

  • Bata

    22. avgust 2023 | 21:15

    Poznata priča: uvalio ga Partizanu i uzeo procenat!

  • Ovako

    22. avgust 2023 | 22:56

    Svi znamo da si grobarcina stanoje. I isto tako znamo da si sklonjen zajedno sa lazarom markovicem, jojicem itd... Jer si bio za petama zvezdi do poslednjeg kola. A u partizanu kazu prekobrojni. Uprava napolje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA