≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Van Gal smatra da je Mundijal u Kataru namešten zbog Mesija i Argentine!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrlo kontroverzna izjava legendarnog trenera

  • 19
Svetsko prvenstvo SP Katar Argentina - Holandija Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Svetsko prvenstvo u fudbalu još uvek nije arhivirano, iako je prošlo već devet meseci od njegovog kraja. Makar ne u razmišljanju Luisa Van Gala, tada selektora Holandije.

U izjavi za medije u domovini legendarni stručnjak je dao pomalo šokantnu izjavu u kojoj je istakao da je ceo Mundijal u Kataru osmišljen kako bi Lionel Mesi osvojio pehar.

Prema njegovim rečima posebno se to odnosilo na utakmicu Argentine i Holandije u nokaut fazi, koja je ipak pripala južnoameričkom timu.

- Ne želim mnogo da pričam o tome. Kada vidite kako je Argentina davala svoje golove i kako smo mi davali svoje golove i kako su neki igrači Argentine prešli granicu i nisu kažnjeni, onda mislim da je sve bila igra sa predumišljajem - izjavio je Van Gal.

Argentina je nakon četvrtfinalnih okršaja sa "lalama" izbacila Hrvatsku, potom i pobedila Francusku na penale. Lionel Mesi je osvojio jedini trofej koji nije nikada u karijeri do tada.

Šta vi mislite o svemu ovome?

(Telegraf.rs)

Video: Stotine Argentinaca na nogama: Mesi i družina stigli kući posle osvojenog Mundijala

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Flying Squirrel

    5. septembar 2023 | 18:47

    mesecima pre mundijala Ja sam najavljivao govorio i objašnjavao. nismo svesni koliki uticaj i moć imaju katar i saudijska arabija zbog novca kojim kupuju sve. da obrazložim : katar je vlasnik psg-a. kako i na koji način su postali vlasnici psg-a ? tako što ih je visoki funkcioner fifa bivši francuski fudbaler mišel platini ucenio da moraju da kupe psg ako žele da im fifa dodeli da budu dimaćini i organizatori svetskog prvenstva. rečeno učinjeno. mesi je sa barselonom osvojio sve što se osvojiti može u klupskim takmičenjima.sa reprezentacijom bio je šampion južne smerike. falila mu je jedino titula svetskog šampiona sa reprezentacijom. E tu na scenu stupa katar.(mesi nije imao razloga da napusti barselonu) međutim katar kao novi vlasnik psg-a kupuje mesija od barselone. naravno uz obećanje da će oni (katar) kao vlasnici psg-a a i domaćini mundijala da njemu i argentini obezbede titulu svetskog šampiona. rečeno učinjeno. RAZMISLITE

  • Johnny Rep

    5. septembar 2023 | 19:05

    ne samo to mundijal u argentini 1978 je bio namešten za argentinu da pobedi

  • alal vera alal vera

    5. septembar 2023 | 18:48

    sad kad vratim film bilo je mnogo ali mnogo sudijskih grešaka u finalu na štetu francuza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA