Vreme čitanja: oko 3 min.

Luka Subotić: "Sve je lakše sa Vranješom u tandemu, o Genku razmišljamo tek posle Spartaka"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ustalio se Subotić u startnoj postavi Čuke

  • 0
Luka Subotić Foto: FK Čukarički

Iako ima tek 20 godina, a istovremeno je u Čukarički stigao ovog leta, defanzivac Luka Subotić izborio se za mesto standardnog štopera Brđana.

I to, ni manje ni više, partijom protiv Olimpijakosa u Ationi, - bez obzira na to što su Brđani izgubili. Momak rođen u Gornjem Milanovcu 22. januara 2003. godine odigrao je poslednja četiri meča za tim sa Banovog brda, poslednja dva u štoperskom tandemu sa iskusnim Ognjenom Vranješom.

A to su bile utakmice sa izuzetnim rivalima, najpre sa prvakom Srbije Crvenom zvezdom, a potom i šampionom Mađarske Ferencvarošem.

- Drago mi je da sam vezao nekoliko utakmica kao starter. Kad sam dolazio u Čukarički, to mi je i bio cilj, iako je konkurencija sjajna. Uhvatio sam ritam, trudiću se da ovako nastavim. A posebno su nam značile utakmice u Evropi, dve protiv Olimpijakosa, jedna protiv Ferencvaroša. Ti mečevi nam pomažu da napredujemo pojedinačno, ali i kao ekipa, mnogo brže nego što je to inače slučaj – kazao je na početku razgovora Subotić, koji je potom dodao:

- Sve je lakše sa Ognjenom u tandemu. Iskusan je igrač, izuzetno kvalitetan, dosta je toga prošao u karijeri. Pomaže mi, najviše pričom, ali i gledam svaki njegov potez. I pre svega pokušavam da zadržim koncentraciju u svakom trenutku utakmice.

Trijumf protiv Crvene zvezde, kao i dobar otpor u Budimpešti protiv popularnog Fradija, uneo je dozu samopouzdanja u redove Čukaričkog, pred vrlo bitan period jesenjeg dela sezone, u kojem će Brđani odigrati tri teške utakmice, najpre sledi gostovanje Spartaku u subotu, potom u Leskovac u okviru drugog kola Lige konferencije dolazi Genk, a potom će na Banovom brdu u poslednjem meču pred reprezentativnu pauzu gostovati Voždovac.

- Svakako da smo zadovoljni prethodnim mečevima, pogotovo onim protiv Crvene zvezde. Bila je to odlična utakmica cele ekipe, stajali smo kako treba, postigli golove, defanzivno bili dobri. Deo toga smo ponovili protiv Ferencvaroša, dobro smo počeli meč, držali kontrolu do pred kraj prvog poluvremena, kad su naše dve greške presudile u korist rivala. Ostaje žal, mogli smo da izborimo mnogo bolji rezultat na startu takmičenja u Ligi konferencije.

FK Čukarički, Luka Subotić Foto: FK Čukarički

Sve to je ipak iza Brđana, koji će ponovo put severa, ovoga puta u Suboticu, na megdan Spartaku (subota, 17 časova).

- Idemo meč po meč. Nije fraza, ali o Genku ćemo razmišljati tek kad prođe duel protiv Spartaka. I ta dva meča su nam podjednako bitna, domaće takmičenje mora da bude prioritet, a u Evropi moramo da damo maksimum u svakom momentu. Subotičani su u dobroj formi, vezali su dve pobede pred svojim navijačima, a to nas svakako poziva na oprez. Najbitnije je kako ćemo ući u meč, a svakako moramo da budemo i strpljivi. Znamo da se Spartak prilično pojačao, poslednji u nizu je došao Mudrinski, kojeg sam još kao dete gledao upravo dok je nosio dres Čukaričkog – kazao je Subotić.

Subotić je bio deo mlade reprezentacije Srbije, koja je startovala pobedom protiv Azerbejdžana u Staroj Pazovi (2:0) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Orliće u oktobru očekuju dva izuzetno važna susreta, oba u gostima, najpre 12. oktobra protiv Engleske, potom četiri dana kasnije protiv Severne Irske.

- I to je vrlo daleko, ali znamo kolika je važnost tih susreta koje ćemo odigrati na Ostrvu. Dve teške utakmice su pred nama, ali nadamo se što boljim rezultatima, što bi nam mnogo značilo pred nastavak kvalifikacija. Svakako da je igranje za reprezentaciju je poseban osećaj, ispunjenje sna svakog dečaka. Ali, ponavljam, ima vremena do tih mečeva, a tek igrama u klubovima treba da zaslužimo poziv selektora – istakao je Luka Subotić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA