≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Siti više nije nedodirljiv u PL: Vukovi "pojeli" Halanda za večeru, Arsenal iskoristio kiks i prišao na -1!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Junajted je šokantno izgubio od Kristal Palasa na Old Trafordu

  • 1
Erling Haland Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Mančester sitija šokantno su poraženi danas na gostovanju Vulverhemptonu u Premijer ligi, čime je stavljena tačka na njihov oreol nepobedivosti, a time unesena drama u samom vrhu tabele - 2:1 (1:0)!

Po apsolutno neverovatnom pljusku na stadionu "Moline", Vukovi su uspeli da pojedu Halanda i družinu za večeru, tako da su time doprineli novim uzbuđenjima. Verovatno se niko nije nadao da će baš Vulverhempton koji je imao samo četiri boda pre ove utakmice uspeti da prvi otkine bodove Sitiju, ali zato je Premijer liga i zanimljiva.

Vulvsi su poveli danas autogolom Dijaša u 13. minutu utakmice i tu prednost su dosta dugo uspeli da čuvaju u svojim rukama.

Međutim, poravnanje je usledilo u 58. minutu kada je Hulijan Alvarez uspeo da postigne zaista prelep gol i tako na trenutak ućutka Moline. Ali samo za kratko...

Jer već u 66. minutu je usledila nova lepa akcija Vulvsa u kaznenom prostoru, a posle koje je Hvang Hi-Čan uspeo da donese, ispostaviće se, tri boda domaćima. Lopta se odbijala od jednog do drugog igrača, a Korejac je imao lepu priliku samo da je smesti u gol, što je učinio.

FK Arsenal Foto: Tanjug / AP

Arsenal je taj kiks uspeo da iskoristi maksimalno i da priđe na bod zaostatka Građanima. Tobdžije nisu ni imale težak posao, jer su gostovale Bornmutu, koji je ostao sa četiri upakovana gola u mreži - 0:4 (0:2).

Trešnjice su pale u minus već u 17. minutu posle gola Sake, a u 44. minutu je Odegard sa penala nagovestio šta čeka domaće. Do kraja utakmice su i Haverc sa penala u 53. minutu i Ben Vajt u nadoknadi vremena dodali so na ranu Bornmutu.

FK Luton Taun Foto: Tanjug - AP

Luton je došao do istorijske pobede u Premijer ligi, prve ikada i to protiv nesrećnog Evertona. Karamele su vezale dve pobede na gostovanjima, ali na Gudisonu su danas izgledali totalno nesnađeno, uprkos brojnim šansama, što su Šeširdžije iskoristile - 1:2 (1:2).

Svi golovi viđeni su u prvom poluvremenu. Loker u 24. i Moris u 31. minutu su obradovali goste iz predgrađa Londona gde se nalazi i poznati aerodrom, a Dominik Kalevert-Luin dao je nadu Evertonu da može da se vrati u meč pogotkom na asistenciju Dukurea u 44. minutu.

Jeste Everton napadao, imao je xG statistiku od čak 2,74, ali i to pokazuje koliko su se Karamele ispromašivale i sebi zagorčale život. Borba za opstanak za ovaj klub je neminovnost.

FK Kristal Palas Foto: Tanjug / AP

Kristal Palas je šokirao sve, pošto je dobio Mančester junajted na "Old Trafordu" samo par dana nakon što je deklasiran od istog kluba na istom mestu u Liga kupu. Ovoga puta bilo je drugačije - 0:1 (0:1).

Andersen je postigao jedini gol na meču u 25. minutu, a Junajted je i pored inicijative i mnogobrojnih šansi posebno pred kraj utakmice, kada su zahtevali i nekoliko penala, ipak ostao bez bar jednog boda.

U preostala dva meča, Vest Hem je slavio protiv Šefild junajteda (2:0), a Njukasl je dobio Barnli identičnim rezultatom. Oba kluba su sada smeštena u gornjem domu Premijer lige.

(Telegraf.rs)

Video: Vojvodina ponovo vodi: Još jedan gol protiv rivala

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA