Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne izdaju se saopštenja samo u Srbiji: Liverpul "zagrmeo" na VAR i sudije zbog poništenog gola

Vreme čitanja: oko 1 min.

Redsi i imaju pravo da budu ljuti

  • 0
virdžil van dajk liverpul Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Fudbaleri Liverpula pretrpeli su poraz od Totenhema (2:1) u utakmici 7. kola Premijer lige, a gde su Redsi morali da igraju sa dva igrača manje, dok je poništen i čist gol Luisa Dijaza zbog navodnog ofsajda, za koji će se ispostaviti i da ga nije bilo uopšte.

Posle utakmice, čak je i sama Premijer liga priznala da je VAR načinio veliku grešku, gde su rekli da je Sudijska organizacija svesna šta se desilo i da im je žao zbog svega.

Nisu ostali imuni sa Enfilda na to, pa su izdali i sopstveno saopštenje.

Saopštenje prenosimo u celosti.

- Fudbalski klub Liverpul prihvata PGMOL-ovo priznanje njihovih grešaka prethodne noći. Jasno je da nije došlo do ispravne primene pravila igre, što je dovelo do narušavanja samog sportskog integriteta. U potpunosti razumemo pritisak pod kojim rade sudije na utakmicama, ali ti pritisci bi trebalo da budu ublaženi, a ne pojačani postojanjem i primenom VAR-a.

- Zbog toga, nezadovoljavajuće je to što nije bilo dovoljno vremena da se donese ispravna odluka i što nije bilo naknadne intervencije. Takođe je neprihvatljivo i to što se takvi propusti kategorišu i kao "ljudske greške".  Bilo kakve odluke i ishodi, treba da se utvrde samo pregledom i uz punu transparentnost. Ovo je od vitalnog značaja za pouzdanost donošenja odluka u budućnosti, jer se odnosi na sve klubove u kojima se učenje koristi za poboljšanje procesa kako bi se osiguralo to da se ovakva situacija više ne bi ponovila. U međuvremenu ćemo istražiti raspon dostupnih opcija, s obzirom na jasnu potrebu za eskalacijom i rešavanjem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA