Vreme čitanja: oko 2 min.

Dobio 3 godine zatvora, dao 32 gola na 32 meča, doneo titulu posle 32 godine: Ko je fudbaler koji preti Zvezdi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako Žan-Pjer Nsame u poslednje vreme više ulazi sa klupe, ne smemo da zaboravimo kakva je gol-mašina čovek kom je pretila ozbiljna robija

  • 0
Žan-Pjer Nsame Foto: MANUEL GEISSER / imago sportfotodienst / Profimedia

Svesni su u Crvenoj zvezdi šta im meč protiv Jang Bojsa donosi, da je možda i ključan kada je u pitanju proleće u Evropi - bez obzira na to što je tek drugo kolo Lige šampiona!

Zvezdi će pobeda u sredu veče (21.00 čas), u grupi gde su Mančester Siti i Lajpcig izraziti favoriti, odškrinuti vrata tog evropskog proleća, ali daleko od toga da će srpskom šampionu biti lako protiv švajcarskog.

Najveća pretnja svakako je iskusni kamerunski napadač Žan-Pjer Nsame koji je šest godina u klubu i koji je ove sezone na devet mečeva dao šest golova u domaćim takmičenjima. Mada u poslednje vreme više ulazi sa klupe.

Nsame je u Švajcarsku stigao u sezoni 2016/17, igrao je za Servet za koji je postigao 23 gola na 31 meču. Prethodno je nosio dres Anžea i u tom periodu suočavao se sa ozbiljnom kaznom zatvora zbog nasilja nad svojom petomesečnom bebom u novembru 2015. godine.

Naime, Nasame je došao u bolnicu sa bebom u naručju. Njegova ćerkica je imala vrtoglavicu, gubila je svest i pretilo je da u potpunosti izgubi vid.

Lekari su detaljno pregledali bebu i ustanovili su da ju je Kamerunac tresao. Odmah su pozvali policiju i Nsame se našao na saslušanju. Prijavljen je zbog zlostavljanja deteta, istraga je pokrenuta, ali je igrač pušten pod nadzorom vlasti.

Morao je da se iseli iz porodične kuće, imao je zabranu prilaska, da bi 2018. stigla presuda prema kojoj je dobio tri godine zatvora - uslovno!

Žan-Pjer Nsame Foto: Manuel Winterberger / imago sportfotodienst / Profimedia

- To je deo mog životnog toka. Shvatam to kao period iz kojeg crpim snagu koja me čini jačim. Shvatio sam da je život važniji od svega i da do ovog  nikada nije trebalo doći. Kad razmislim, osećam se kao da neko nožem dodiruje ranu svaki put kada se pomene. Ali važno mi je samo jedno: da su moja žena i moje dete dobro - rekao je Nsame svojevremeno, još pre nego što je i dobio kaznu.

Ipak, nekoliko meseci pre te presude, Nsame je u aprlilu 2018. postao heroj Jang Bojsa i doneo je titulu ovom timu posle 32 godine, golom u 89. minutu.

Jang Bojs je dobio Servet rezultatom 2:1, a strelac tog pobedonosnog pogotka bio je upravo Nsame. Zanimljivo, pre toga Lucern je promašio penal pri rezultatu 1:1, da bi na kraju osmogodišnja dominacija Bazela ipak okončana.

Najbolja sezona kamerunskog napdača bila je ona kadaje Zvezda preko Jang Bojsa drugi put ušla u LŠ - 2019/20. Tada je na 32 meča u ligi dao 32 gola, mada se protiv crveno-belih nije baš video.

Prethodne je dao 21 gol na 33 utakmice, s tim da nosi gorak ukus sa Mundijala u Kataru zbog toga što ga selektor Rigobert Song nije ubacio nijednom u igru. Za dečaka koji je sanjao SP, bio je to težak udarac.

Nsame je protiv Lajpciga igrao samo šest minuta, prednost su dobili Elia i Iten koji je u prošlom kolu dao gol za pobedu nad Grashopersom. A na tom meču Kamerunac nije ni ulazio. Luganu je tresao mrežu dva puta 24. novembra,

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA