Vreme čitanja: oko 2 min.

Provokacije igrača Jang Bojsa: Švajcarci želi osvetu zbog "skandala sa tenkom" na Marakani

Vreme čitanja: oko 2 min.

Smetala im je proslava srpskog šampiona od pre četiri godine, kada je Zvezda obezbedila grupnu fazu Lige šampiona

  • 6
FK Crvena zvezda oklopno vozilo Foto: Telegraf.rs

Crvena zvezda i Jang Bojs će u sredu od 21.00 odigrati meč drugog kola Lige šampiona, a sve oko ovog duela pomno prate i švajcarski mediji.

Najuticajiniji list Švajcarske Blick donosi i veoma provokativan tekst u najavi duela na Marakani, gde je naslov kako Jang Bojs želi osvetu zbog skandala sa tenkom u Beogradu iz 2019. godine.

Aludira se na to da su ova dva tima 2019. godine igrala plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, kada je Zvezda uspela da prođe dalje zahvaljujući golu u gostima - u Bernu je bilo 2:1 za Švajcarce, a u Beogradu 1:0 za Zvezdu.

Gol Vukanovića na Marakani, pred 50.000 navijača doveo je pristalice crveno-belih u stanje delirijuma, a nakon što je sudija odsvirao kraj, usledilo je burno slavlje, gde su igrači Zvezde na kraju završili na oklopnom vozilu, koje je u svrhu slavlje dovezeno ispred Marakane tada, zajedno sa tenkom, koji i dalje stoji ispod severne tribine.

Upravo to je i tema "Blick-a", koji navodi da se tri igrača Jang Bojsa sećaju utakmice iz 2019. godine, kada su igrači Zvezde slavili ulazak u Ligu šampiona u improvizovanom oklopnom vozilu, napravljenom od šper-ploča.

To vozilo je vozilo igrače, koji su se popeli na njega do Autokomande i nazad, a za to vreme igrači Jang Bojsa ostali su "zarobljeni" na Marakani i oko sat vremena su čekali u autobusu, kako bi mogli da krenu, dok se ne raziđe gužva i slavlje Zvezdinih navijača.

Ovaj čin Blick vidi kao pobedu na sportskom terenu, a nakon toga i čin poniženja rivala, zbog toga navodi da mnogi igrači žele osvetu, a kao primer navode Saidija Janka.

- Izbacili su tenk na ulicu. Bilo je dosadno čekati nakon ispadanja iz Lige šampiona, jer su svi samo želeli da odu kući. Sada želimo osvetu i još više tri boda!

S druge strane, listi "Blik" konstantno navodi u svom tekstu da je tenk bio provokacija, iako je u pitanju oklopno vozilo.

(Telegraf.rs)

Video: Momenti koji su obeležili zvezdinu noć: Ovo će pamtiti svaki navijač Crvene zvezde!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Al3ksa77🔴⚪️🔴⚪️🔴

    3. oktobar 2023 | 16:18

    Tamo je bilo 2:2 a kod nas 1:1!!! E moji novinari…… zbog cega vi uzimate plate dok sposobni nemogu da nadju posao …….

  • Yastreb

    3. oktobar 2023 | 16:28

    Švajcarci ni ne znaju kako tenk izgleda, nije ni čudo što ga mešaju sa oklopnim vozilom :)

  • 🤔

    3. oktobar 2023 | 16:25

    Dobićete tri gola a ne tri boda 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA