Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan slavi 78 godina postojanja: Istorija kojom se ponosimo, ljubav koja se prenosi s kolena na koleno

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rođendan kluba je dan kad se prisećamo svih onih koji su na bilo koji način doprineli da danas budemo ono što jesmo, klub bogate istorije, vredne svakog poštovanja

  • 14
FK Partizan Foto: FK Partizan

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan danas proslavlja 78 godina postojanja, a tim povodom fudbalski deo crno-bele porodice pripremio je veoma zanimljiv spot, koji je realizovan na Dorćolu, kao i rođendansku čestiitku svim partizanovcima. Odabran je deo Beograda koji je oduvek bio tvrdo jezgro grobara, prepun murala legendi i grafita sa prorukama i obeležjima kluba, dok su “glumci” ovoga puta prvotimci Bibars Natho, Mateus Saldanja, Kristijan Belić i Nemanja Nikolić.

Fudbaleri kluba iz Humske šetaju dorćolskom kaldrmom pored pomenutih obeležja i svi zvižduću dobro poznatu pesmu “Da volim crno-bele...” kojom već decenijama, sa uzdignutim šalovima, počinje svaka utakmica na stadionu Partizana.

U čestitki se ističe da je svaki rođendan kluba zapravo podsetnik na sve one koji su doprineli da Partizan bude to što jeste. Da je to ljubav koja se prenosi s kolena na koleno i neguje prave vrednosti...

- Biti navijač Partizana je privilegija. Nešto na šta smo toliko ponosni i čime se dičimo, a danas, kada naš klub slavi 78 godina od osnivanja, ta osećanja su još jača i veća.

Svaka nova pobeda koju smo izvojevali u poslednjih 365 dana nam je pokazala koliko smo veliki, a svaki poraz pomogao da budemo još jači i da se nikada ne predajemo, ma koliko teško bilo.

Današnji rođendan samo je jedan u nizu onih koje Partizan dočekuje i koje će u budućnosti dočekivati sa liderske pozicije domaćeg šampionata i sa ambicijama da tu ostane i na kraju šampionske trke.

Rođendan našeg kluba je dan kad se prisećamo svih onih koji su na bilo koji način doprineli da danas budemo ono što jesmo - klub bogate istorije, vredne svakog poštovanja. Ne stidimo se nijednog dela svoje prošlosti, jer samo su napravljene, a potom i ispravljene greške jedini garant uspeha i napretka.

Kao klub koji stvara i sa kolena na koleno prenosi prave vrednosti trudićemo se da i dalje svi oni koji navijaju za crno-bele boje budu jedna velika familija. Onako kako je to bilo kroz najteže godine postojanja.

Partizanovci, želimo svima srećan rođendan i da se zajedno još mnogo godina radujemo uspesima našeg kluba. Napred Partizan! - kaže se u čestitki Partizana.

(Telegraf.rs)

Video: Kapiten Kevin Panter ima jednu želju, a poslao je i moćnu poruku navijačima pred Makabi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA