Vreme čitanja: oko 2 min.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo: Beljo šokirao Brazil, Argentini Mesi dovoljan i u jednom poluvremenu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nunjez spasio Urugvaj, Kajsedo sa dve asistencije srušio Boliviju

  • 0
Nejmar i Žunior Moreno, Brazil - Venecuela Foto: Tanjug / AP

Kompletno treće kolo kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. u KONMEBOL zoni odigrano je u noći između četvrtak i petka. Poprilično izjednačen početak novog ciklusa opravdao je taj epitet, ali je viđeno i jedno veliko iznenađenje.

Brazilje na "Areni Pantanal" u Kujabi propustio da upiše trijumf protiv jedine reprezentacije iz Južne Amerike koja nikada nije igrala na Mundijalu.

Venecuela je u 85. minutu pogotkom rezerviste Eduarda Belja upisala četvrti bod. Njegovom golu prethodio je pogodak Gabrijela Magaljaeša u 50. minutu posle kornera i centaršuta Nejmara. Na kraju je na semaforu ostalo 1:1, a situacija je mogla biti drugačija da je Vinisijus Žunior bio koji centimetar iza u 73. minutu, kada je njegov gol poništen posle gledanja VAR snimka.

Minimalnu, ali vrlo vrednu pobedu pribeležila je Argentina na "Monumentalu" protiv Paragvaja 1:0. Trenutak odluke desio se već u trećem minutu posle udarca iz ugla. Iskusni Nikolas Otamendi je glavom u mrežu sproveo asistenciju Rodriga De Paula.

Domaćin je zaslužio i mnogo ubedljiviji trijumf pošto je golu rivala pretio čak 17 puta, međutim okvir gola je bio saveznik rivala u čak tri navrata. De Paul je pogodio stativu u 43. zatim sreće nije imao ni rezervista Lionel Mesi, koji se oporavio od povrede i na teren ušao u 53. minutu. Iz kornera je pogodio direktno prečku, a do kraja duela iz slobodnog udarca i stativu.

Najzanimljivije je bilo u Barankilji, gde je Kolumbija dva puta ispustila vođstvo i na kraju odigrala nerešeno protiv Urugvaja 2:2. Zaboravljeni Hames Rodrigez i Mateus Uribe pogađali su za prednost, međutim Matijas Olivera i Darvin Nunjez u prvom minutu nadoknade se bele tačke doneli su bod gostima.

Ekvador je na uvek neugodnom gostovanju Boliviji pobedio 2:1. Kendri Paez i Rodrigo Ramaljo raznmenili su po gol, da bi u 96. minutu svojom drugom asistencijom Mojzes Kajsedo Kevin Rodrigezu omogućio pobednički pogodak.

Dijego Valdez i Markos Lopet auto-golom u poslednjih dvadesetak minuta su omogućili slavlje Čilea protiv sastava Perua 2:0.

(Telegraf.rs)

Video: Magija Saldanje, u stilu Nejmara izbacio svoje čuvare: Menig potom promašio zicer protiv Napretka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA