Vreme čitanja: oko 2 min.

Oglasio se selektor Orlića posle debakla protiv Engleza

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Težak, previsok poraz. Niko nije očekivao ovako nešto"

  • 5
Harvi Eliot i stefan Mitrović Foto: Andrew Yates / Zuma Press / Profimedia

Manje od jednog dana posle sramote u Notingemu od selekcije Engleske i jednog od najtežih poraza naše reprezentacije, selektor mlade reprezentacije Srbije Dušan Đorđević dao je izjavu za zvanični sajt FSS.

Istakao je da je ovo bio pretežak poraz, koji nije pokazatelj realnog stanja, već splet nekih okolnosti.

- Težak, previsok poraz. Niko nije očekivao da nešto ovako može da se dogodi, pripremali smo se i hteli da stvari izgledaju drugačije. Uz sav kvalitet koji Englezi poseduju, koji uopšte nije sporan, zna se da njihovi igrači nastupaju u najačoj ligi na svetu, nadovezao se veliki broj naših grešaka na praktično svakom delu terena. Tako da smo za svaku grešku, svaki propust, surovo kažnjeni. Takva jedna selekcija sa toliko kvalitetnih pojedinaca, lako rešava sve te poklonjene situacije - rekao je Đorđević.

Veruje da ovo ne treba previše da bude u fokusu ni igrača ni stručnog tima, već da moraju da se okrenu narednom protivniku.

- Jednostavno, moramo sve ovo brzo da prevaziđemo. Moramo da se fizički i mentalno pripremimo za ono što nas očekuje. Idemo u Severnu Irsku, idemo da pobedimo i osvojimo tri boda koji bi donekle ublažili sliku iz Notingema. Sa tim bodovima ostali bi u trci za drugo mesto, a to je neka naša realnost u ovom trenutku, pored Engleske koja je i pre početka bila apsolutni favorit grupe - dodao je Dušan Đorđević.

Osim njega, govorio je i Stefan Mitrović, kapiten ove selekcije.

- Mnogo smo grešili, bukvalno su kaznili svaku našu grešku. Nismo smeli da dozvolimo da primimo toliko golova, sada moramo da se dignemo kako znamo i umemo, moramo da pobedimo Severnu Irsku. Svima nam je žao zbog jednog ovako loše odigranog meča. Moramo sve da zaboravimo. Nije lako posle jednog takvog poraza potisnuti sva dešavanja, ali nemamo izbora. U igri smo za drugo mesto, pobeda u Severnoj Irskoj sada se nameće kao imperativ - rekao je kapiten Stefan Mitrović.

(Telegraf.rs)

Video: Stojković: Naš cilj je da se Srbija nađe na Evropskom prvenstvu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auspuh

    13. oktobar 2023 | 16:20

    Fudbal odavno nije sport već biznis, drugo mi to ne znamo da igramo pa mi nije jasno zašto toliko medijske pažnje se daje istom...? Dajte više prostora onima koji osvajaju medalje u drugim sportovima...

  • Ivana

    13. oktobar 2023 | 17:13

    E da smo mi pravna i normalna drzava odmah bi otkaz dao u avionu

  • časlav

    13. oktobar 2023 | 16:20

    a kako bi to izgledalo da se nisu pripremali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA