Vreme čitanja: oko 2 min.

Erling Haland će biti najveći navijač Srbije protiv Crne Gore!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Norvežanin će sigurno zdušno bodriti Orlove protiv Crne Gore, kao i svi njegovi saigrači

  • 3
Erling Haland, Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbalska reprezentacija Norveške Foto: MN Press/Marko Metlas

Erling Haland je trenutno verovatno najbolji napadač sveta, ali sa reprezentacijom nikako ne uspeva da napravi određeni uspeh. Iako tu ima ozbiljnih igrača, jer su tu i kapiten Arsenala Martin Odegard, Aleksander Serlot iz Viljareala, Julijan Rajerson iz Dortmunda, Leo Ostigard iz Norveške...

Ipak nekako tu ne uspevaju da se sklope kockice između Norvežana i oni iz ciklusa u ciklus ostaju bez plasmana na velika takmičenja.

Poslednju šansu da kroz kvalifikacije dođu do Evropskog prvenstva ugasili su im Španci pobedom od 1:0 u Oslu, čime je Furija obezbedila plasman na EURO, a takođe povela sa sobom i Škotsku.

Norvežanima ipak nije ugašena i poslednja nada da će se naći na Evropskom prvenstvu, a sada je njihova sudbina u rukama Srbije.

Naime, pošto je Norveška bila u grupi sa Srbijom u Ligi nacija, a Orlovi su tu bili prvi u grupi i obezbedili potencijalni baraž za EURO, sada Haland i družina mogu da zauzmu mesto Srbije kao drugoplasirani iz te grupe, ali pod uslovom da Srbija obezbedi direktno mesto na Evropsko prvenstvo kroz grupu u kvalifikacijama.

Srbija sada u utorak može da reši faktički ceo posao, ukoliko pobedi Crnu Goru. Svaki drugi ishod oduzeo bi Orlovima šansu da sami odlučuju o svojoj sudbini, a Crnogorcima bi dali veliku šansu da dođu do Evropskog prvenstva.

Nema sumnje, Haland i njegovi saigrači će pomno pratiti meč sa Marakane u utorak od 20.45 i zdušno će podržavati Srbiju, ne bi li se onda oni domogli baraža za Evropsko prvenstvo.

Rivali u tom baražu bi im onda bili Ukrajina (ili Irska, ako Ukrajina obezbedi direktan plasman), Izrael (ili Island ako se Izrael plasira direktno) i Bosna i Hercegovina. Ti rivali mogu da budu i Srbiji, ukoliko doživi neuspeh u kvalifikacijama, ali se svi nadamo da do toga neće doći i da će i navijači Srbije, ali i Haland na kraju moći da se raduju.

Hoće li Srbija ići na EURO?

Glasajte

(Telegraf.rs)

Video: Piksi šokirao novinara iz Norveške odgovorom o Halandu: Nije verovao šta čuje, zamolio ga da ponovi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    16. oktobar 2023 | 12:40

    Otici cemo na Euro, ali ce na kraju ostati gorak ukus u ustima, da to ne zasluzujemo, i da smo se kvalifikovali samo zato sto imamo laganu grupu.

  • Mačvanin

    16. oktobar 2023 | 13:14

    Haland nije najbolji napadač ! On je običan balvan , trupac , baobab .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA