≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Najpoznatiji crnogorski novinar o meču Srbija - Crna Gora: Ovakvu najavu Šofranca niko nije očekivao

Vreme čitanja: oko 3 min.

Komentaror koji prenosi utakmice "Sokolova" očekuje sjajnu utakmicu na Marakani sa mnogo golova

  • 8

Fudbaleri Srbije i Crne Gore odmeriće snage na Marakani u utorak od 20.45 u meču odluke za obe reprezentacije kada je u pitanju plasman na Evropsko prvenstvo.

Srbija mora da pobedi, ukoliko želi da sama odlučuje o svojoj sudbini, dok Crnogorcima odgovara i remi.

Na konferenciji za medije, kao i na treningu koji su održali na Marakani, reprezentativci Crne Gore i njihov selektor Miodrag Radulović su bili prilično dobro raspoloženi, naročito kada ih je iznenadio član delegacije FSS.

Oni veruju da mogu u najvažnijoj utakmici u svojoj istoriji dođu do podviga na Marakani i obezbede prvi plasman na EURO.

Na treningu "Sokolova" videli smo i najpoznatijeg sportskog novinara Crne Gore, Nebojšu Šofranca, koji će i komentarisati TV prenos utakmice za crnogorsku nacionalnu televiziju.

Pitali smo ga i za kratku analizu utakmice i očekivanja od meča na Marakani, a on je u razgovoru za Telegraf rekao da očekuje efikasnu utakmicu sa mnogo golova.

- Došlo je dotle da je stvarno utakmica odluke, ako neko pobedi imaćemo faktički rešenu situaciju, ako bude nerešeno, onda ćemo morati da čekamo novembar, da se reši to drugo mesto, jer je jasno da će Mađarska otići sigurno. Moglo je to da bude i drugačije u ovoj grupi, na kraju može i da bude da odu tri ekipe, jer Srbija ima šansu preko baraža da ode u martu, ali je činjenica da je ovaj meč od neverovatno velikog značaja, za nas jasno jer nikada nismo bili na nekom velikom takmičenju, a ovo je možda i najjasnija prilika posle onog baraža sa Češkom pre 12 godina. Imali smo dva meča jedan na jedan sa Vučinićem, Jovetićem, Simonom Vukčevićem, tada smo mogli to da uradimo. Sada je jasno da je Srbija favorit. 

Hoće li Srbija ići na EURO?

Glasajte

- I za Srbiju je istorijska utakmica, jer propušta EURO 24 godine, što je neverovatno s obzirom na to kakve su bile generacije i koliko su imali povoljne situacije u nekim grupama, stvarno je za obe ekipe ogroman značaj.

- Očekujem da će biti, i to mi je osećaj, kao pre pet godina što sam imao kad je bio meč u Ligi nacija, u Podgorici je bio tanak meč, a ovde na Marakani je bila odlična utakmica, 2:1 za Srbiju, ali je bila sjajna utakmica i neizvesna. Mislim da će i sutra biti takav meč. Ono što je Srbija odigrala u Mađarskoj, mislim da će odigrati tako i protiv Crne Gore, a mi imamo nekoliko raspoloženih napadača i mislim da će prihvatiti borbu. Očekujem utakmicu sa dosta golova, možda i četiri do pet golova.

- Očekujem sjajan ambijent. Tu je taj kavez gde će biti oko 1.000 navijača Crne Gore, ali biće ih i po zapadu i na ostalim delovima stadiona. Mislim da će za razliku od tog meča pre pet godina, stadion sada biti skoro pun, vidim da je interesovanje veliko, i sa razlogom je tako. Očekujem pozitivnu atmosferu, ali i veliku podršku, kao i na mečevima Lige šampiona koji se ove sezone igraju ovde.

- Moja realna prognoza je 3:1 za Srbiju, možda i 3:2. Očekujem dosta golova. Ali isto tako ako uspeju neki naši vanserijski igrači kao što su Marušić, Jovetić, Savić i pogotovo Krstović, koji je izuzetno raspoložen, i neke dobre opcije sa klupe kao Camaj i Osmajić, ako sve legne mislim da možemo da budemo opasni i da izvučemo neki remi - zaključio je Šofranac za Telegraf.

Podsetimo, Srbija trenutno ima dva boda više od Crne Gore, ali ima i meč više. Orlovi u novembru imaju samo meč protiv Bugarske u Leskovcu, dok Crna Gora dočekuje Litvaniju, a potom u poslednjem kolu gostuje Mađarskoj.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Crne Gore prekinuo trening da pozdravi člana srpskog Saveza

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zar je bitno

    17. oktobar 2023 | 11:05

    Ovom je trebalo zabraniti ulaz u zemlju zbog mrznje prema ovom narodu.

  • Nikola

    17. oktobar 2023 | 23:13

    A niko da primeti da je pogodio rezultat. Svaka čast. Momak je genije, a to što njegovi zemljaci koji ga mrze plasiraju ovamo svakakve laži o njemu, mene kao ljubitelja sporta ne zanima. Gledai i slušao uživo emisije dosta puta, "niđe veze" sa montiranim objavama na FB. E, da, srećna nam pobeda i plasman na Euro, Srbi!

  • Crna Gora

    17. oktobar 2023 | 13:38

    Nebojsa Sofranac najveci srbomrzac..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA