≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandal u Hrvatskoj: Fudbaler zbog rasizma ka protivniku suspendovan na deset mečeva, on tvrdi da je to laž

Vreme čitanja: oko 1 min.

Medić traži i odlazak na detektor laži

  • 0
Fudbalska lopta Foto: BRUCE BENNETT / Getty images / Profimedia

Nikako ne volimo da čujemo da se u sportu priča o bilo čemu drugom osim o onome što se događa na samom terenu. Svedoci smo ipak da to često nije, pre svega, izvodljivo i da ona druga, ružnija strana medalje često ispliva na videlo.

Iz susedne Hrvatske dolazi priča u kojoj se na kraju svi mogu upitati i šta je tačna istina. Zvanična beleška sudije sa trećeligaške utakmice nam govori da je bilo rasizma.

Fudbaler Jadrana iz Luke Ploče Frane Medić navodno je na gostovanju u Belišću istoimenom rivalu protivničkom igraču Almeidi uputio sramnu uvredu rekavši "j***m ti mater crnu".

Čitavoj situaciji prethodio je duel posle kog je Almeidi dodeljen crveni karton za start nad Medićem.

Hrvatski fudbaler i njegovi saigrači tvrde da on to nije izgovorio i da je navedeni detalj dodat u zapisnik posle pritiska domaćih igrača i klupe. Medić je na saslušanju

- U celosti odbacujem tvrdnje sudije za psovku navedenu u zapisniku, a ponajviše boli da mi se pripisuju tako teške laži i kvalifikacije. Zapisane kvalifikacije prema meni nemaju uporište ni u čemu, do sada sam imao brojne saigrače strance sa nekoliko kontinenata, s kojima sam se družio i igrao.

Moja reakcija nakon što sam uhvaćen za vrat i bačen na travnjak bila je refleksna te sam uzvratio 'što hoćeš, kretenu' i ništa više. Neka se pogleda snimak s najbliže kamere pa će se videti neke bitne činjenice. Biću istrajan u dokazivanju istine, spreman sam na sučeljavanje, detektor laži, istina mora izaći na videlo, nema uzmicanja - izjavio je Medić.

(Telegraf.rs)

Video: Fešta u Zagrebu zbog fudbalera: Hrvati bakljama dočekali osvajače bronze na Svetskom prvenstvu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA