≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Partizan siguran u Subotici: Crno-beli protiv Spartaka nastavili pobednički niz

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crno-beli su na kraju ubedljivo slavili

  • 12
FK Partizan - FK Mladost Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Nastavlja Partizan pobednički niz u Superligi, nastavlja da podiže formu I uvećava prednost u odnosu na rivale, a ovoga puta žrtva crno-belih je Spartak koji je poklekao u Subotici – 3:0- Golove za Partizan su postigli Svetozar Marković, Gajas Zahid I Mateus Saldanja i to u drugom poluvremenu, koje je tim iz Humske znatno bolje odigrao.

U odnosu na prethodna dva meča u kojima je prosto “mleo” rivala od prvog trenutka, Partizan je duel sa Spartakom započeo i do poluvremena priveo stihijski. Bez previše ritma, mahom u “istoj brzini”, sa tek ponekom pretnjom koja bi nagovestila odnos snaga na terenu, odrnosno ko je favorit, a ko u podređenom položaju.

Istina, nisu crno-beli ni mogli da se razmahnu, niti rizikuju previše, poučeni negativnim iskustvom TSC sa istim protivnikom, koji je iz tranzicije iskažnjavao tim iz Bačke Topole. Ali, nisu imali ni previše prostora, jer je kompletna ekipa Subotičana najčešće stajala “iza lopte I čekala eventualnu kontru.

Duljaj je utakmicu počeo u istom sastavu i formaciji kao i prethodnu, bez klasičnog levog krila, sa Gajasom Zahidom koji je pokrivao taj prostor, ali imao i ulogu da se u niskoj zoni protivnika “šunja” između linija i pronađe prostor za pas ili gol, no, Partizan je I takvoj konstalaciji snaga bio bolji tim na terenu.

Činjenica je da je Duljajevoj ekipi nedostajalo više agresivnosti, više i kretanja bez lopte, jer je možda i prevelika doza opreza i statičnost omogućavala Spartaku da postavi odbranu i kada bi se lopta oduzela u opasnoj zoni.

FK Partizan - FK Mladost Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Tome u prilog i mali broj prilika, generalno pokušaja Partizana u odnosu na prethodne utakmice kada je prosek bio sigurno 20-tak udaraca u i van okvira gola. Umesto toga dva pokušaja Natha, na početku I u smiraju poluvremena, od kojih je drugi golman Vulić jedva neutralisao, odnosno “bomba” Franka Kanutea u 34. minutu koja je “zalepila” stativu, posle odlaganja lopte Zahida.

Sve između je bilo i ostalo nedorečeno, iako je Partizan nalazio prostor i višak na boku, ali naprosto nije bilo upotrebljive lopte ka Saldanji koja bi ga dovela u poziciju da ugrozi gol.

Sa druge strane, rekosmo već, Spartak se mahom branio, ali ne grčevito, imali su i domaćini svoje svetle minute, akcije koje su mogli i morali bolje da okončaju, a nedostajalo im je i koncentracije kada bi gosti, pokušavajući da provuku pas kroz sredinu, izgubili loptu i otvorili prostor za tranziciju.

Sve u svemu, poluvreme u kome ni sa jedne strane nije imalo puno toga da se vidi,,,

Duljaj je u poluvremenu izvršio jednu korekciju, ostavio je Kanutea u svlačionici zbog činjnjenice da je zaradio žuti karton, ali i zbog želje da sa Nathom iz nešto defanzivnije zone dobije više lopti ka bokovima I napadačima, pošto se Saldanji priključio i Nemanja Nikolić. Ispostaviše se kasnije, ključni čovek u pobedi sa dve asistencije.

Bolje je Partizan delovao u nastavku, življe, rešenije da ne proćerda I drugo poluvreme, ali je prve dve prilike u nastavku stvrio Spartak. Oba puta se pred golom našao Todorovskim koji je posle akcije iz auta prvo šutirap u spoljašnji deo mreže, a potom je u 59. minutu imao kolosalnu priliku koju je odbranio golman Jovanović.

Gajas Zahid, FK Partizan Foto: MN Press / Marko Metlaš

Dva minuta kasnije (61. minut) zatresla se mreža domaćina posle udarca Zahida sa 20-tak metara, koji je pratio Mihajlo Ilić, sproveo loptu u mrežu pošto se lopta odbila od stative, ali je sudija Ilić poništop pogodak posle intervencije VAR sobe zbog igranja rukom.

U 70. minutu nije bilo spasa Spartaku, Kormer za Partizan je izveo Natho, sa puno osećaja na prvu stativu, gde je Nikolić samo “preglavao” loptu, koju je spremno dočekao Svetozar Marković i zario pod prečku – 0:1.

Minut kasnije Severina je upropastio sjajnu kontru Nikolića i Zahida. Ali je sve bilo gotovo u 77. minutu kada su ponovo Nikolić I Zahid izigrali celu odbranu domaćina da bi Norvežanin pogodio dalji ugao – 0:2.

Raspala se posle toga defanziva Spartaka, videlo se da su ih golovi dotukli, pa je u 82. minutu Partizan postigao i gtreći gol. Ovoga puta je to bila akcija Belića, Severine koji je vratio povratnu loptu, I Saldanje, čija majstorija je krunisala furiozno drugo poluvreme Partizana – 0:3 I odbranu prve pozicije na tabeli, sa uvećanjem prednosti u odnosu na rivale, čiji mečevi su tek na programu za vikend.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako je Partizan dobio penal protiv Mladosti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taifun

    20. oktobar 2023 | 19:57

    Dajte titulu fmpu već sada, scenario je viđen

  • Subotica

    20. oktobar 2023 | 19:33

    Objavite ko sudi, nama iz Subotice je to bitno da vidimo vredi li ici na stadion ili ce biti ponovo kradja kao prosle sezone od strane Srdjana Jovanovica.

  • Sever Backe

    20. oktobar 2023 | 19:20

    Ko je u var sobi, da nije Srdjan Jovanovic ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA