≫ 

Vreme čitanja: oko 8 min.

Poraz Zvezde u Nemačkoj: Lajpcig skupo naplatio greške, crveno-belima malo 45 minuta za trijumf u LŠ

Vreme čitanja: oko 8 min.

Zvezda je odigrala dobro drugo poluvreme, iako je primila dva gola, ali... Nedovoljno je to u Ligi šampiona

  • 81
FK Lajpcig - FK Crvena zvezda Marko Stamenić Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su, reklo bi se, solidnu utakmicu u Nemačkoj protiv Lajpciga, gde su poraženi rezultatom 3:1 u okviru 3. kola grupne faze Lige šampiona. Jedini pogodak za aktuelnog šampiona Srbije postigao je Marko Stamenić, dok su na drugoj strani pogađali David Raum, Ćavi Simons i Dani Olmo.

Zvezda je stigla u Nemačku sa etiketom ogromnog autsajdera, nešto slabije igre u prvenstvu Srbije su kumovale da se ta etiketa prilepi na njihovo čelo, pa verovatno dosta ljudi ništa nije ni očekivalo. Stigle su Delije kako iz Srbije, tako i iz različitih delova Evrope da prate voljeni klub, a ono što su videli - videli su samo u drugom poluvremenu.

Crvena zvezda je u meč u Nemačkoj ušla sa ogromnom dozom straha, previše defanzivno su se orjentisali, branili su se sa svih 11 fudbalera, te je bilo pitanje samo kada će taj otpor pući i kada će Lajpcig doći do gola. Desilo se relativno brzo, već u 13. minutu je kapitulirala odbrana kluba iz Srbije i sve se činilo kao nemoguća misija.

Branio je ponovo Glazer sve što je mogao, činio je čuda i on je i najzaslužniji zašto je na poluvremenu rezultat bio samo 1:0, iako je pomalo i VAR kumovao tom odlukom, pošto je Zvezdi poništio penal.

Setila se Zvezda da igra fudbal, ali tek u drugom poluvremenu. Malo je 45 minuta da se slavi u utakmici Lige šampiona. Uspela je Zvezda da postigne gol, Stamenić je dao "sladak ukus" ovoj utakmici, ali je to neutralisano preko "lepotice" Ćavija Simonsa i Danija Olmo.

Kada se spusti zavesa na utakmicu, ima Zvezda za čim da žali, Lajpcig je pokazao svoje slabosti, ali crveno-beli to nisu iskoristili.

Na kraju krajeva, pouka koja bi mogla da pomogne Zvezdi jeste to da je fudbal igra koja traje 90 minuta.

FK Lajpcig - FK Crvena zvezda Foto: Tanjug/AP

Lajpcig - Zvezda 3:1 (1:0)

Sudije: Hose Marija Sančez, Raul Kabanjero, Injigo Prijeto, Hose Luis Munuera, VAR: Karlos del Sero Grande i Rikardo de Burgos

SASTAVI:

Lajpcig: Blasvič - Henriks, Simakan, Lukeba, Raum - Simons, Kampl, Šlager, Forsberg - Poulsen, Openda.

Crvena zvezda: Glazer - Dragović, Điga, Rodić - Mijailović, Ivanić, Hvang, Stamenić, Mitrović - Olajinka, Endiaje.

FK Lajpcig - FK Crvena zvezda Foto: Tanjug/AP

Lajpcig je već od prvog minuta pokazao da neće lako predati svoj dom, da su spremni na borbu i da u isto vreme žele da pokažu da su oni "gazda" u Nemačkoj. Tako je Openda mogao da se nađe u prilici već u prvim sekundama meča, kada ga je Dragović uspešno zagradio i nije mu dozvolio da dođe do lopte.

To je najavilo ofanzivan Lajpcig, ali, prva prilika na utkamici je viđena od strane Crvene zvezde, pošto je Hvang bio taj koji je imao ozbiljniji udarac i koji je mogao da ugrozi Blasviča. Korejanac je dobio loptu na 20-ak metara od gola, namestio se i tukao po gol, ali je lopta otišla pored gola.

Odmah je zatim mogao Lajpcig do gola, Naser Điga je napravio grešku, lopta je došla do Opende, ali se on nije snašao.

Potom, pao je i prvi i jedini gol u prvom poluvremenu. Prelepa akcija, tri poteza, a David Raum je ostao sam i lako je savladao Glazera.

U nastavku je šansu imala i Crvena zvezda, igrao se 23. minut meča, pokušao je Mirko Ivanić, ali je golman Blasvič to lako odbranio.

Još jedna drama je viđena u 28. minutu, kada je sudija dosudio penal za Crvenu zvezdu. Ipak, posle gledanja VAR-a, doneta je odluka da se taj penal poništi i to je bilo sve od prilika u prvih 45 minuta, makar onih ozbiljnijih.

FK Lajpcig - FK Crvena zvezda Foto: Tanjug/AP

Drugo poluvreme je startovalo inicijativom Zvezde, napadali su crveno-beli iz petnih žila. Ulazak Osmana Bukarija je dosta promenio DNK napada Crvene zvezde, što se videlo odmah. Napadi su dobili smisao, ali su bili daleko od realizacije.

Međutim, čak i uprkos tim napadima, samo 13 minuta u drugom poluvremenu je bilo dovoljno da Ćavi Simons postigne evrogol.

Namestio se fudbaler Lajpciga, prelepo gađao i još bolje pogodio.

Tada je odlučio Bahar da u igru pošalje "klince" željne dokazivanja, što je urodilo pldom.

Igrao se 70. minut meča, kada je viđena gužva, nekoliko udaraca na sve strane i nekako je lopta došla do Marka Stamenića, koji je ostao sam i postigao je gol koji je smanjio rezultat na 2:1, čime je pružio šansu Zvezdi da dođe i do bodova.

Kada je Zvezda pomislila da će doći do pobede, sve nade je srušio Dani Olmo u 84. minutu meča, kada je postavio konačnih 3:1.

FK Lajpcig - FK Crvena zvezda Foto: Tanjug/AP

TOK MEČA UŽIVO:

90. minut - Kraj meča, Zvezda je poražena sa 3:1.

84. minut - Novi gol... Neverovatna zbrka ispred gola Zvezde, a strelac je Dani Olmo.

78. minut - Pokušao je Vladimir Lučić da pronađe nekoga u sredini, ali nije uspeo.

73. minut - Sreća za Zvezdu, Dragovića je pogodila lopta i otišla u korner. Ipak, neće biti ni kornera, Baugartner je odigrao rukom pre nego je lopta izašla.

70. minut - Goooool! Postiže Crvena zvezda pogodak, ali će sudija gledati VAR. Stamenić je postigao gol, sve je čisto!

67. minut - Nova neverovatna odbrana Glazera! Ponovo je pokušao Simons, ali je opet odbranio golman iz Izraela.

65. minut - Evo i promena u Crvenoj zvezdi. Odlučio je Bahar na teren da pošalje Kostu Nedeljkovića, Jovana Mijatovića i Vladimira Lučića. Odmah se vidi i drugačija igra, dosta brža, s obzirom na to da su u igri fudbaleri željni dokazivanja.

59. minut - Auuuuuuu... Kakav gol Ćavija Simonsa, neverovatno. Dobio je loptu na levom boku, povukao je ka sredini, a onda prelepim udarcem pogodio gol Glazera. Nije mogao golman Zvezde ništa u ovoj situaciji.

FK Lajpcig - FK Crvena zvezda Foto: Tanjug/AP

56. minut - Nastavlja Zvezda da napada, da pritiska protivnika! Endiaje je sada bio u šansi, odmah zatim i Bukari, ali lopta je otišla samo pored gola golmana Blasviča iz Lajpciga.

49. minut - Preti Zvezda. Sa stran je pokušao da Mijailović ubaci u sredinu, ali je iz svega dobijen samo aut za Crvenu zvezdu, posle kog je Endiaje izguboi loptu.

46. minut - Krenuo je drugi deo meča, a Bahar je ubacio u igru Osmana Bukarija.

POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena! Lajpcig je pokušao još u nekoliko navrata preko Rauma i leve strane, ali su ti pokušaji ostali daleko od bilo koga.

40. minut - Auh, ovo je mogla da bude ozbiljna prilika za Crvenu zvezdu. Endiaje je bio sam, trčao je barabar sa Lukebom, ali je uspeo štoper da ga natera na grešku. Potom je Endiaje opet odšao do lopte, ali je i tada pogrešio.

37. minut - Zatišje u igri na obe strane, Lajpcig je sada preuzeo ponovo stvari u svoje noge, te diktiraju tempo ove utakmice. Crvena zvezda i dalje vreba svoju šansu iz kontre, međutim, teško i dolaze do lopte u ovim minutima.

28. minut - Penal za Crvenu zvezdu! Gledaće sudija VAR... Poništava taj penal.

25. minut - Raum je sada pokušao ponovo, bilo je ovo nešto između šuta i centaršuta.

23. minut - Pravo niotkuda dolazi i prva prilika za Crvenu zvezdu! Šerif Endiaje se borio sa štoperima, lopta je potom vraćena do golmana Blasviča, stigao je Ivanić pre njega, šutirao je fudbaler Zvezde, ali je golman zaustavio i ona je otišla u korner. Pokušao je poto mRodić glavom, ali je taj udarac odbranio golman Lajpciga.

17. minut - Neverovatna odbrana Glazera! Jusuf Poulsen je ostao sam na 16 metara, šutirao je nešto slabije, ali preciznije, međutim izraelski golman je uspeo da sačuva mrežu. Potom posle kornera, Glazer je još jednom odbranio nešto neverovatno odbranio.

13. minut - Gol... David Raum je iskoristio šansu, odmah je kaznio Zvezdu.

7. minut - Naser Điga je promašio loptu i ovo je bilo jasno opasno ispred gola Crvene zvezde. Openda se našao u čudu zbog greške štopera Zvezde i šutirao je ali je lopta otišla daleko preko gola!

3. minut - Uf! Ovo je bilo opasno, Hvang se namestio sa nekih 20-ak metara od gola, šutirao je punom, odličan je to udarac bio, ali je otišla lopta pored gola Lajpciga. Blasvič je samo ispratio pogledom.

1. minut - Počeo je meč u Nemačkoj! Odmah je želeo Lajpcig da dođe u šansu, ali je Dragović uspeo da ga skloni.

KOMENTAR PRE MEČA:

Fudbaleri Crvene zvezde imaju jedan od najvažnijih mečeva u ovoj sezoni grupne faze u Ligi šampiona, pošto na gostujućem terenu igraju protiv ekipe Lajpciga, gde će pokušati da naprave pravo iznenađenje i dođu do bodova koji će joj značiti u nastavku.

Jasno je svima da je Lajpcig, trenutno jedna od najboljih ekipa u Nemačkoj, veliki favorit na ovom meču, ali ako je istorija nešto naučila kada je reč o Crvenoj zvezdi, to je da klub iz Srbije nikada nije sa belom zastavom izašla na neki susret.

Naravno, teško je uopšte uporediti i čime raspolažu ove ekipe, ali kako je Johan Krojf i rekao "džak novca nikada nije postigao gol". Elem, Zvezda je u prvom kolu igrala protiv Mančester sitija kada je došla do velikog vođstva u prvom poluvremenu, da bi potom poraženi.

Protiv Jang Bojsa, Zvezda je takođe vodila, pa je ispustila, da bi Osman Bukari postigao gol za konačnih 2:2, čime su donekle i ostali u životu kada je reč o borbi za Evropu u ovoj jako teškoj sezoni.

Zvezda i Lajpcig se još nisu sastajali, dok ako je reč o susretima sa ekipama pod pokroviteljstvom Red Bula, onda se crveno-beli mogu slatko nasmejati podsećajući se duela sa timom iz Salcburga od pre nekoliko sezona.

Trening FK Red Bul Lajpcig - FK Crvena zvezda, stadion Foto: Telegraf.rs

Dešavanja iz Lajpciga pre meča:

15:21 - Ušli smo u Lajpcigov šop: Već na ulazu nas je dočekao Zvezdin grb

15:19 - Delije okupirale centar Lajpciga: Grmi pesma u Nemačkoj, ulični zabavljač izazvao ludnicu

11:48 - Uđite na čudo od stadiona u Lajpcigu: Delije će testirati arenu sa najboljom akustikom u Nemačkoj

11:22 - Predsednik Zvezde naišao na navijače u Nemačkoj

(Telegraf.rs)

Video: Ceo Lajpcig crven i beo: Navijači Crvene zvezde okupirali grad pred utakmicu Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • el pistolero

    25. oktobar 2023 | 21:25

    Nadam se da je ovo zadnji put da igramo ligu sampiona, jer realno mi smo zalutali ovde i nije nam mesto. 2 pasa ne umemo sastaviti, igraci deluju toliko sporo i tehnicki nedorasli protivniku da je to prosto neverovatno. Stopera nam igra bek, a bekove igraci sredine terena😂 a trenera nemamo, tu je ali kao da nije.

  • crno

    25. oktobar 2023 | 21:45

    8 stranaca + trener. Da bude jos gore niko veze nema sa fudbalom. Sramota za ligu sampiona sto zvezda igra. Sto pre priznamo sebi nice nam lakse

  • ☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️

    25. oktobar 2023 | 19:25

    Gledam Fajenord-Lacio. Stadion prima 50 000. Svi navijaju. Ne čuje se ni pištaljka sudijska. A mi se nešto busamo sa Marom. Kao svi se oduzmu kad izađu na Maru. Dada. A navija samo sever. I to na početku a posle tralala tralala. Ko da je festival pesama. Eeeeee. Daleko smo mi miljama od navijanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA