≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta kaže sudijski analitičar o odluci arbitra da poništi dosuđeni penal za Zvezdu protiv Lajpciga?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zdravko Jokić detaljno je analizirao situaciju

  • 9
Zdravko Jokić Foto: Arena Sport

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od ekipe RB Lajpciga u 3. kolu grupne faze Lige šampiona (1:3) čime su ostali na samo jednom bodu posle tri odigrane utakmice, koliko ima i Jang Bojs koji je direktni konkurent za evropsko proleće.

Detalj o kojem se priča posle jučerašnje utakmice odigrao se pri rezultatu 1:0 za Lajpcig kada je španski arbitar Hoze Marija Sančez rešio da poništi prethodno dosuđeni penal za Crvenu zvezdu nakon konsultacija sa VAR sobom.

Kod tog starta je Lukeba bio u kontaktu sa Olajinkom, Španac je prvobitno bio ubeđen da je to kazneni udarac i pokazao je na belu tačku za Zvezdu. Međutim, usledio je poziv iz VAR sobe.

Posle odgledanog snimka pred monitorom, španski sudija promenio je odluku i Zvezda je ostala uskraćena za veliku šansu da postigne gol. Sudijski analitičar Zdravko Jokić je na TV Arena Sport komentarisao tu odluku.

- Prvo je dosuđen, a svi koji smo gledali meč pomislili smo da je prekršaj i kazneni udarac, ali u ponovljenom snimku vidimo da je beli igrač izbio loptu, a posle je došlo do kontakta. Da je taj drugi kontakt bio za žuti karton, bezobziran, bio bi penal. To su sad instrukcije i penal nije bio. Nismo videli da je čisto izbio loptu, sudija je verovatno isprva video isto. Da lopta nije bila odigrana, bio bi prekršaj - istakao je Zdravko.

(Telegraf.rs)

Video: Imao sam osećaj kao da igramo na Marakani, biće bolje u Beogradu": Nedeljković žali zbog stative

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pukla mala ko lubenica

    26. oktobar 2023 | 09:31

    Da je sudiskih analitičara,kritičara,delegata,eksperata poput tebe i u LS bili bi sigurno sampioni...

  • u rupe polazite

    26. oktobar 2023 | 10:16

    otrijeznio se pa cak nesto i istinito kazao..jasno je da penal nije bio..u srbiji bi bio penal za albanku i crveni za protivika..al evropa ne priznaje drzavne milenice..ma ars u tiranu

  • Miki

    26. oktobar 2023 | 10:09

    Nisu to naše sudije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA