≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sada je i zvanično: Saudijska Arabija domaćin SP 2034. godine

Vreme čitanja: oko 2 min.

Procedura je inače takva da se prvo dostavljaju pisma o nameri za organizaciju, potom se dostavljaju i zvanične kandidature, a onda sledi glasanje. Ipak, čini se da ovog puta procedura nije toliko važna, s obzirom na to da je vest o domaćinstvu Saudijske Arabije potvrdio i predsednik FIFA, Đani Infantino

  • 8
đani infantino Foto: Tanjug/Ap

Pričalo se o tome ko će biti domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2034. godine, a sada je čini se sve završeno.

To će biti Saudijska Arabija, koja je ostala jedini kandidat. Tačnije, Saudijci su jedini u vremenskom roku dostavio pismo o namerama za organizaciju Mundijala 2034. godine.

Procedura je inače takva da se prvo dostavljaju pisma o nameri za organizaciju, potom se dostavljaju i zvanične kandidature, a onda sledi glasanje. Ipak, čini se da ovog puta procedura nije toliko važna, s obzirom na to da je vest o domaćinstvu Saudijske Arabije potvrdio i predsednik FIFA, Đani Infantino.

- Najveću predstavu na zemlji organizovaće Kanada, Meksiko i Sjedinjene Američke Države 2026. godine - u Severnoj Americi. Naredna dva izdanja FIFA Svetskog prvenstva biće održana u Africi (Maroko) i Evropi  (Portugal i Španija) - sa tri slavljeničke utakmice odigrane u Južnoj Americi ( Argentina,  Paragvaj i  Urugvaj) - 2030. i u Aziji ( Saudijska Arabija) 2034. Tri izdanja, pet kontinenata i deset zemalja uključenih u organizovanje utakmica na turniru - to čini fudbal zaista globalnim!

Procesi nadmetanja su odobreni konsenzusom preko FIFA Saveta – gde je zastupljeno svih šest konfederacija – nakon konstruktivnog dijaloga i opsežnih konsultacija. Hvala svima koji su učestvovali u ovoj pozitivnoj razmeni. Fudbal ujedinjuje svet kao nijedan drugi sport, a Svetsko prvenstvo u fudbalu je savršen izlog za poruku jedinstva i inkluzije, kao i da pruža važnu ilustraciju kako različite kulture mogu da budu zajedno i mogu da uče i bolje razumeju jedna drugu. Kako živimo u sve podeljenijem i agresivnijem svetu, još jednom pokazujemo da fudbal, vodeći svetski sport, ujedinjuje kao ništa drugo. Svima su nam potrebne ove prilike jedinstva, a predstojeća FIFA svetska prvenstva pružaju jedinstvenu snagu za dobro u ovom pogledu - napisao je Infantino na svom Instagram nalogu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Gianni Infantino - FIFA President (@gianni_infantino)

(Telegraf.rs)

Video: Putin ugostio delegaciju FIFA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • struchnyakowsky

    31. oktobar 2023 | 21:51

    posle njih na redu je grenland

  • hmmm

    31. oktobar 2023 | 23:03

    Sve mi se cini da na silu guraju fudbal u arapske zemlje, gde su, generalno, operisani od fudbala. Bice zanimljivo videti kako ce jedna rigorozna zemlja, koja zivi po Serijatu, organizovati najvecu svetsku fudbalsku smotru. U smislu dolaska navijaca, a posebno zena....

  • Cole

    31. oktobar 2023 | 22:37

    Poslednjih godina sve neke zemlje da moramo da ustajemo u dva ujutru da bi gledali utakmicu ,strasno .Dajte neku evropsku drzavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA