≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Zvezda doživela "deža-vi" s Lajpcigom: Crveno-beli ništa nisu naučili u Nemačkoj, Olajinka umalo junak!

Vreme čitanja: oko 7 min.

Reklo bi se da je ovo san iz kog se nisu probudili u Crvenoj zvezdi, pošto su doživeli identičan poraz

Fudbal Liga Šampiona FK Crvena Zvezda Lajpcig Foto: Mileta Mirčetić

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli, opet nisu mogli ništa protiv Lajpciga, koji je nakon Nemačke slavio i u Beogradu, samo je ovoga puta uspeo da postigne dva gola, umesto tri sa svog stadiona, te su sa 2:1 savladali crveno-bele i tako im naneli treći poraz u grupnoj fazi Lige šampiona!

Nadala se Crvena zvezda, nadali su se navijači, kao i čitav stručni štab da "onih" 15 minuta iz Nemačke daju jasne znakove za igru na njihovom terenu. Da daju povod za takvu nadu, da taj tim iz Lajpciga nisu vanzemaljci, već samo fudbaleri koji imaju vrline, ali i mane.

Nadali su se, ali, ovoga puta nada nije umrla poslednja, štaviše, ona je trajala tek osam minuta.

Ponovo je Barak Bahar odlučio da eksperimentiše, da na poziciju beka stavi igrača kojem to ne odgovara, koji je po vokaciji defanzivni vezni, Srđana Mijailovića, u napadu je bila neka mešavina između Krasoa i Bukarija i sve je to izgledalo veoma nakaradno na terenu. Pogotovo uz činjenicu da je na štoperu ponovo bio Milan Rodić, koji je imao više grešaka, nego li i dobrih stvari.

U tom "bućkurišu" od Zvezdine igre, videle su se naznake, ali, daleko do toga da su mogli ozbiljnije da ugroze Lajpcig, koji je došao po tri boda, koja je i odneo svojoj kući.

Na kraju, mogla je Zvezda i do remija, ali je Blasvik bio taj koji je spasio svoju ekipu, kada je Piter Olajinka bio jako blizu da postigne gol.

Strelci su na kraju bili samo Ćavi Simons i Openda za Lajpcig, odnosno autogol za Zvezdu.

Fudbal Liga Šampiona FK Crvena Zvezda Lajpcig Foto: Mileta Mirčetić

Kako je i gorenavedeno, nade Zvezde su umrle na neki način već u osmom minutu. Ćavi Simons je odigrao simultanku sa igračima Zvezde, radio je šta je hteo, izlomio je štopere, izlomio je igrače, onda se namestio na uglu šesnaesterca i lako pogodio drugi deo gola Glazera, koji ovaj nije mogao da odbrani.

Reklo bi se - sreća, međutim, to je bilo sve osim sreće.

Lajpcig je nastavio da urniše Zvezdu u čitavom prvom poluvremenu, šutirali su iz mnogih pozicija, ređale su se pretnje, koje nisu išle u gol Glazera, ali su lopte uzjale pored stativa, preko prečke... Glazer se našao na vetrometini i na strelištu od strane ovih napadača.

Čak 17 šuteva je Lajpcig uputio u tom prvom poluvremenu, dok je Zvezda imala tek jedan.

Kada je počelo drugo poluvreme, Zvezda je poput one utakmice u Nemačkoj, uspela da se smiri, da se naoštri i to su prikazali.

Već od uvodnih minuta su počeli da napadaju, iz igre je izašao Kraso, izašao je Mijailović, ušao je pravi desni bek i ušao je Endiaje, te su napadi i zaličili na nešto. Ipak, opet bez pritiska, opet bez opasnosti.

Glazer je opet vadio neke neverovatne lopte iz mreže, branio je, sve do 15 minuta pre kraja.

Prvo je u 74. minutu Olajinka imao ogromnu šansu, ali je to odbranio golman Blasvič, a već tri minuta kasnije, Harvi Openda je savladao Glazera i povisio na 2:0, čime je kiša osim fizičke postala i moralna za igrače Zvezde. Međutim, na scenu je tada stupio i Gelor Kanga.

Jedna njegova dobra lopta, dokačila je ona na svom putu i štpoera, te je prevarila Blasvika.

Mogao je na kraju Piter Olajinka da bude heroj, ali je njegov udarac zaustavio Blasvič, golman Lajpciga.

Ipak, to je bilo sve od Zvezde na ovom meču, slična utakmica kao ona u Nemačkoj, a opet i bez bodova u Zvezdi.

Zvezda - Lajpcig 1:2 (0:1)

/Autogol 81'- Simons 8', Openda 77'/

SUDIJA: Danijele Orsato

SASTAVI:

Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Điga, Dragović, Rodić - Kanga, Hvang - Bukari, Ivanić, Lučić - Kraso

Lajpcig: Blasvič - Henriks, Sikaman, Lukeba, Raum - Simons, Hajdara, Šlager, Forsberg - Šeško, Openda.

TOK MEČA:

90. minut - Kraj, Zvezda je imala priliku na kraju preko Pitera Olajinke, ali je to odbranio Blasvič.

81. minut - Smanjuje Zvezda!

77. minut - Novi gol... Openda postiže pogodak. Na fin način je primio loptu, onda je slomio Rodića i postigao je gol. Pljusak je natopio Marakanu, ali je moralni pljusak i urnisao igrače.

74. minut - Kakvi promašaji Zvezde, neverovatno! Piter Olajinka i Šerif Endiaje su doslovno promašili nemoguće! Olajinka je prvo šutirao sa 11 metara, onda se lopta odbila i do Endiajea, koji je bio u ofsajdu, ali je i on promašio.

69. minut - Menja Bahar, uvodi u igru Pitera Olajinku, koji će pokušati da razmrda ekipu.

62. minut - Kakvi minuti za Zvezdu! Pokušalo je nekoliko fudbalera, ali su svi izblokirani.

60. minut - Napadi jednih, napadi drugih, ali dosta bolja Zvezda u ovim minutima. Konkretnija je ekipa sa Marakane, iako to ne može da konvertuje u neku ozbiljniju šansu.

53. minut - Ogromna prilika i za Opendu! Raum je centrirao, Openda je bio na pravom mestu i petom je pokušao, ali brani Openda.

51. minut - Pogađa stativu Benjamin Šeško, imao je potom i još jednu priliku, ali je nonšalantno pokušao i lopta je otišla daleko preko gola!

50. minut - Odličnih pet minuta za Crvenu zvezdu, napadaju, a šutirao je Kanga sa nekih 35 metara, i lopta odlazi malo preko gola!

46. minut - Kakva šansa i kakva glupost! Šerif Endiaje Odličan je bio napadač, prošao je, ali je onda hteo da doda do Ivanića. Šutirao je Mirko, ali je izblokiran.

Fudbal Liga Šampiona FK Crvena Zvezda Lajpcig Foto: Mileta Mirčetić

45. minut - Evo i promena u Crvenoj zvezdi, ušao je Šerif Endiaje umesto Žana Filipa Krasoa, a Kosta Nedeljković je zamenio Kostu Nedeljkovića.

DRUGO POLUVREME

46. minut - Ogroman promašaj Forsberga i ostaje 1:0 za Lajpcig, na sreću Zvezde.

44. minut - Kakva šansa za Lajpcig, kakva greška Rodića, auuuu! Openda je ostao sam protiv Glazera, ali je odbranio to golman iz Izraela, onda je na drugoj strani priliku imao Bukari, ali je promašio šansu, koja se ne sme promašiti.

41. minut - Pokušao je sada i Openda, ali je izblokiran i njegov udarac je otišao izuzetno blizu stative.

40. minut - Šutirao je Hajdara, lepa akcija Lajpciga, ali je njegov udarac otišao daleko preko gola.

36. minut - Sada je Zvezda pokušala preko Bukarija da zapreti, ali nije uspela, dok je i Lajpcig popustio malo sa svojim napadima u ovim minutima.

28. minut - Dobija žuti karton Žan Filip Kraso zbog oštrog starta na Ćaviju Simonsu.

26. minut - Pretio je sada Benjamin Šeško dva puta. Prvo je njegov udarac završio sa spoljašnje strane mreže, a onda i u gol autu.

23. minut - Opasnost ispred gola Lajpciga! Mogla je Zvezda do gola, ali je dosuđen ofsajd.

21. minut - Crveni karton je dobio i sada neko iz tehničke podrške Zvezde, zbog zadržavanja Opende. Openda je u želji da stigne do lopte otišao van terena, kada ga je neko zaustavio od Crvene zvezde, zbog čega je dobio i crveni karton.

Fudbal Liga Šampiona FK Crvena Zvezda Lajpcig Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinović

17. minut - Auuuuh, bilo je ovo jako blizu! Centrirao je Srđan Mijailović, ali je Blasvič ispustio tu loptu kada su mislili da je to to, ipak, stigao ju je samo nekoliko milimetara pre nego je to bio Mirko Ivanić!

13. minut - Mogla je ovo da bude ozbiljna prilika za Lajpcig, šutirao je Forsberg, ali je Dragović izblokirao još jednom.

11. minut - Bio je ovo prvi pravi napad Zvezde, Bukari je bio u prilici nakon centaršuta Rodića, ali je njegov udarac otišao pored gola.

8. minut - Evo gola, Ćavi Simons postiže gol. Ostavili su ga samog, Simon se namestio, šutnuo lepo i pogodio drugi deo gola za 1:0. Hladan tuš za Marakanu.

4. minut - Za sada glavnu reč vodi ekipa Lajpciga koja napada sa leve strane, preko Rauma, sada je Openda bio u šansi, ali je udarac izblokiran. Potom je Forsberg pokušao, ali je i to izblokirano, dok će iz svega biti samo gol-aut za Glazera.

1. minut - Krenula je utakmcia na Marakani!

KOMENTAR PRE MEČA:

Kroz istoriju, Marakana je stvarno znala da važi za neosvojivu tvrđavu. Mnogi veliki klubovi su dolazili, želeli su pobedu, ali su se kući vraćali tužnih lica, bez bodova u šaci. Ovoga puta, Zvezda se nada da će njihova kuća još jednom pokazati svoju neprobojnost i da će oni naškoditi Lajpcigu, čime će ostati u igri za proleće u Evropi.

Fudbaleri Crvene zvezde će na svom stadionu dočekati Lajcpig u okviru 4. kola grupne faze za Ligu šampiona, gde je meč od izuzetne važnosti, pogotovo nakon što su crveno-beli sa Marakane skupili samo jedan bod iz prethodnih duela i to protiv Jang Bojsa na svom stadionu.

Jasno je svima da se s takvom igrom ne može prezimiti u Evropi, pa će morati da pokušaju da naprave i neko mini-iznenađenje protiv Lajpciga, koji se već pokazao kao izuzetno težak rival.

Naravno, pokazali su i iz Lajpciga neke slabosti, poput onog meča u Nemačkoj, kada je Zvezda imala priliku da zasija i da ih sruši, ali, nisu uspeli da probiju bedem u tih 15 minuta, što je iskoristio Ćavi Simons i prelepim golom doneo prednost od 2:0. Kasnije je došao i novi gol, ali prekasno.

Sada je situacija drugačija, domaći teren je domaći teren, a huk s tribina će sigurno samo podići samopouzdanje igrača Zvezde.

(Telegraf.rs)

Video: Kanga napravio šou na treningu Zvezde pred Lajpcig: "Sutra igra Mrkelin sin"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    7. novembar 2023 | 22:45

    Realno Zvezda nema kvalitet za evropska takmicenja a o ligi sampiona pogotovo.Fudbal koji igra zvezda je najgori I zaostaje mnogo od evropskog fudbala.

  • I am Dejan

    7. novembar 2023 | 22:40

    Rodić kod gola kao da igra rekreativno u lokalnom balonu... A koreanac toliko trči u prazno da pravi promaju...

  • Fuenlabrada

    7. novembar 2023 | 21:15

    Sad je jasno zasto Partizan ima 6 bodova viska.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA