Vreme čitanja: oko 2 min.

Italijanski novinar: "Svi u Firenci su srećni što je Jović otišao, ima dosta mržnje zbog izbora Vlahovića"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Istakao je u prvi plan i mladog Mihajla Cvetkovića kada je u pitanju sastav Čukaričkog

  • 0
Fudbal Svetsko prvenstvo SP Katar Srbija - Švajcarska Dušan Vlahović i Luka Jović Foto: MN Press

Ako ste u sredu ili četvrtak bili na ulicama Leskovca, mogli ste jasno da čujete italijanski jezik koji je privlačio pažnju domaćeg stanovništva!

Razlog je jasan, utakmica Čukaričkog u Ligi konferencije i gostovanje Fiorentine zbog koje su italijanski novinari i doputovali u Srbiju.

Đakomo Galasi je jedan od njih, član je tima "Radio Firenze Viola" i uradio je intervju sa sportskim direktorom Čukaričkog Vladimirom Matijaševićem, a u kratkom razgovoru za Telegraf govorio je o Luki Joviću, vrućoj dobrodošlici za Dušana Vlahovića, ali i o samom dvomeču sa Čukom.

- Rezultat u Firenci nas nije mnogo iznenadio. Znali smo da će to biti lagan meč za Fiorentinu. Za nas je više iznenađenje bilo to što je Beltran postigao golove, pogotovo što su mu prvi u sezoni - rekao je Đakomo za naš portal i dodao:

- Liga konferencije jeste važna za Fiorentinu, ali nije fundamentalna. Trka u Seriji A je veoma haotična i trener Italijano više razmišlja o domaćoj ligi nego o evropskoj.

Na pitanje ko ga je možda iz redova Čuke projatno iznenadio u toj utakmici u Firenci, Đakomo je "kao iz topa" rekao:

- Mali Cvetković, on je 2007. godište. Zašto? Jer je bilo impresivno videti tako mladog igrača u prvom timu.

Mihajlo Cvetković Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Interesovalo nas je i kako su mediji koji prate Fiorentinu videli onaj težak poraz od Crvene zvezde (5:0) na startu priprema.

- To je bilo veoma iznenađujuće, ne zbog samog poraza, već zbog rezultata i timske igre. Nismo očekivali da će Zvezda biti tako jaka.

Fiorentina je ove sezone ostala sa najmanjim brojem srpskih fudbalera u poslednjih nekokiko godina. Matija Nastasić, Aleksa Terzić i Luka Jović su otišli, ostao je samo Milenković, a Đakomo na to kaže:

- Svi u Firenci su bili srećni što je Jović napustio Firencu. Ali Milenkovića, čak i ako trenutno ne igra na pravom nivou, grad još uvek voli - poručio je italijanski novinar koji se dotakao odlaska Dušana Vlahovića u Juventus:

- To je veoma teško palo klubu. Ima i dosta mržnje prema njegovom izboru. Možda i zato što niko nije uradio isto za Fiorentinu od njegovog odlaska. Nzola i Beltran su poslednji napadači na dugačkoj listi koji pokušavaju da zauzmu njegovo mesto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA