Vreme čitanja: oko 1 min.

Eritreja se povukla iz kvalifikacija za Mundijal: U zemlji se uplašili da će im svi fudbaleri dezertirati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Verovali ili ne

  • 0
Fudbalska reprezentacija Eritreje Foto: Monirul Bhuiyan / AFP / Profimedia

Nadrealne vesti stižu sa afričkog kontinenta. Fudbalska reprezentacija Eritreje morala je da se povuče iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine, jer su se iz državnog vrha ove zemlje uplašili da bi svi članovi tima mogli da dezertiraju u Maroko posle susreta!

Kako navode afrički mediji, upravo je pritisak lokalnih vlasti uticao na to da se fudbaleri ne zapute na meč koji je bio zakazan za 16. novembar.

Strah potiče iz činjenice da su 2019. godine čak desetorica fudbalera prebegla u Bocvanu i tražila azil od lokalnih zvaničnika. Bila je to velika sramota za režim Isaije Afverkija koji se nalazi na čelu ove zemlje od 1991. godine. Prema oceni Reportera bez granica, Eritreja se nalazi na poslednjem mestu po medijskim slobodama.

Čak i iza Severne Koreje!

Ovako nešto se spekulisalo još pre mesec dana, kada je iz Fudbalskog saveza Maroka stigao dopis FIFA da nije dobio nikakve garancije iz Eritreje da planiraju da dođu na utakmicu. Odluka je sada zvanična.

FIFA je prihvatila odluku o povlačenju Eritreje, ne želeći da ulazi u dalje detalje.

(Telegraf.rs)

Video: Fenomenalan gol igrača Čukaričkog za izjednačenje protiv Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA