Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajne vesti za Srbiju pred meč odluke: UEFA ublažila kaznu i otvorila deo stadiona u Leskovcu za sve navijače

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žalba je delimično usvojena od strane Evropske kuće fudbala

  • 3
Fudbal kvalifikacije za Evropsko prvenstvo Srbija Crna Gora Dragan Stojković Piksi Foto: Mileta Mirčetić

Fudbalski savez Srbije dobio je lepe vesti iz Niona, pošto je UEFA ublažila kaznu koju je naš savez dobio zbog nereda na utakmici protiv Crne Gore na Marakani nedavno.

Tada je došlo do incidenata na tribinama, gde je jedan redar oteo zastavu gostujućim navijačima, što je izazvalo sukobe na tribinama, a bilo je i povika koje je UEFA okarakterisala kao rasizam, za šta postoji nulta tolerancija.

Zbog kazne UEFA trebalo je da na meč između Srbije i Bugarske, koji se igra u Leskovcu na novom stadionu Dubočice, mogu da prisustvuju samo deca do 14 godina.

Najavio je potpredsednik FSS-a Branislav Nedimović da će savez upututi žalbu, to se i dogodilo, a ona je delimično usvojena.

Ali, sada je posle žalbe odlučeno da ipak zapadna tribina bude otvorena za sve navijače. Prema tome će 1.820 navijača moći da prisustvuje utakmici u kojoj će Srbija posle 24 godine pokušati da se domogne plasmana na EURO.

Srbiji je potrebno da pobedi Bugarsku, kako bi i matematički obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo.

Najavljeno je još ranije da će na ovom meču biti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i prvi čovek UEFA Aleksander Čeferin.

(Telegraf.rs)

Video: Čukarički na stadionu u Leskovcu čeka Olimpijakos

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA